Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Filme documentare

 • Adauga legatura catre:
 • facebook.com
 • "Truthland- Tinutul adevarului"- adevar sau manipulare?

  B1, Media TV si Antena 1 Vaslui au difuzat un film documentar finantat de companiile de petrol si gaze in SUA si care se numeste "Truthland"- Taramul adevarului. S-a vrut o replica la Gasland insa se pare ca adevarul din acest film este precum adevarul din romanul 1984 al lui Orwell- departamentul adevarului este de fapt al minciunii.
  Redam aici doua articole despre film care pot fi de ajutor pentru o informare corecta. Filmul se gaseste pe internet si are ca protagonista o "femeie din popor", un fel de Sanda Lungu de la Rosia Montana care nu poate sa croseteze ciorapei la nesfarsit. Propaganda companiilor utilizeaza aceleasi tehnici de manipulare dar daca e sa luam in serios mesajul pe care pretind companiile ca vor sa il transmita prin acest film, ca trebuie sa ne informam si sa tragem singuri concluziile, intrebam firma Chevron: pungestenii s-au informat si nu doresc sonda in perimetrul comunei, au si hotarare de consiliu local care interzice forajul pentru gaze de sist; de ce compania Chevron nu respecta decizia pungestenilor si nu se duce sa foreze in alta parte?

 • Gasland - legatura externa, subtitrat

  Filmul Gasland :

  prezinta exodul firmelor pornite sa extraga gaze naturale de pe teritoriul a 34 de state americane. Folosind pretextul ca fiind pe teritoriul Statelor Unite sunt mult mai ieftine decat cele de import, firmele au inceput extragerea masiva de pe proprietatile oamenilor, folosind in proces sute de chimicale ce au dus la poluarea apei. Desi tacerea unora a fost cumparata cu statii de filtrare  si bani, au fost si oameni care  au marturisit in acest film chinurile pe care sunt obligati sa le traiasca zi de zi.

  Dati click pe link-ul urmator pentru a viziona filmul in fereastra separata :

  http://vimeo.com/74932614

 • Taramul fagaduintei (promised land) -film artistic despre strategii de manipulare ale companiilor de gaz

  Un angajat al unei companii de gaz, pornit in a convinge cat mai multi localnici de beneficiile aduse de exploatare, incepe sa isi schimbe atitudinea atunci cand vede cum el insusi este inselat de propria companie. Un alt angajat al companiei este infiltrat intentionat in mijlocul comunitatii, dandu-se drept 'ecologist', de fapt facand totul pentru ca oamenii sa fie de acord cu exploatarea. 

  http://filmehd.net/taramul-fagaduintei-2012.html

 • Cerul este roz - subtitrat

  Click pe titlu pentru a viziona filmul ...

  An emergency short film from Josh Fox, the Oscar-nominated director of GASLAND addressing the urgent crisis of drilling and fracking in New York state.
  Sursa subtitrare in romana: http://www.b-o.ro/Filme-1275-Cerul_este_roz_de_Josh_Fox_%28The_Sky_is_Pink_2012%29.html

 • Fracking Hell: The Untold Story

  Click pe titlu pentru a urmari filmul...

  Watch more Earth Focus at http://www.linktv.org/earthfocus
  An original investigative report by Earth Focus and UK's Ecologist Film Unit looks at the risks of natural gas development in the Marcellus Shale. From toxic chemicals in drinking water to unregulated interstate dumping of potentially radioactive waste that experts fear can contaminate water supplies in major population centers including New York City, are the health consequences worth the economic gains?

 • Ban Fracking and shale gas in Europe before it's too late!

  Click pe titlu pentru a viziona filmul ...

  Sursa : Greens EFA

  The Greens/EFA group in the European Parliament joined by key European NGOs FOEE, F&W Europe and Heal want to shed light on all the irreversible impacts that could result from the development of this new energy source and call for a immediate ban on fracking and shale gas in Europe... and beyond.

 • The Risks Fracking

  Click pe titlu pentru a viziona filmul...

  Sursa RT NEWS, reportaj TV