Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Propaganda pro-fracturare creata prin contribuția Aliantei Gazului Natural din America (AGNA) si dovedita de formularele pentru impozite- bani frumosi pentru media

Filme documentare » "Truthland- Tinutul adevarului"- adevar sau manipulare? » Propaganda pro-fracturare creata prin contribuția Aliantei Gazului Natural din America (AGNA) si dovedita de formularele pentru impozite- bani frumosi pentru media

http://www.desmogblog.com/directory/vocabulary/9422

un articol de Steve Horn

Alianța Gazului Natural din America (ANGA)- departamentul însărcinat cu relațiile cu publicul pentru industria de fracturare petrolieră și de gaz- și-a făcut publice cheltuielile si profiturile pe 2012 din exploatare internă (IRS) și sunt multe revelații interesante, unele dintre ele fiind prezentate aici pentru prima dată.

Constituită într-o corporație cu numele de Alianta Gazului Natural din America, ANGA a primit 76,7 milioane de dolari de la membrii săi contribuabili pentru anul fiscal 2012. Nefiind doar o forță de lobby/ propanganda la nivel statal sau federal, ANGA a pompat milioane de dolari în relații cu publicul și eforturi publicitare pe tot cuprinsul țării și sute de mii mai mult în alte mijloace mărunte de influențare.

Lee Fang de la The Nation Magazine a arătat într-un articol recent că ANGA a dat 1 milion de dolari pentru finanțarea filmului Truthland, un film pro-fracturare lansat pentru a contracara Gasland II al lui Josh Fox.

Pe site-ul său, Truthland spune că este un proiect atât al grupului lider Energy in Depth, cât și al uniunii de schimb, Asociația Independentă a Petrolului din America. Site-ul Truthland a fost înregistrat inițial de administrația Chesapeake Energy, a dezvăluit Little Sis.

Fang a dezvăluit de asemenea că ANGA a dat 25 000 de dolari către „ASGK Strategies, o firmă de consultanță politică fondată de consilierul de la Casa Albă, David Axelrod”, cât și „864 643 de dolari către Edventures Partners, o companie de curriculum educațional care s-a aliat cu ANGA pentru a realiza materiale școlare ce promovează folosirea gazului natural”.


Traducerea de Alina Vizitiu

  • Adauga legatura catre:
  • facebook.com
 

Comentarii