Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Mitingul de pe 1 septembrie 2013-fotografii si comunicat

Anunţuri GISCB » Mitingul de pe 1 septembrie 2013-fotografii si comunicat

GISCB – Grupul de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene

Comunicat de Presă

 

Protest impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica, Barlad

 

            Duminica, 1 septembrie 2013, in cadrul unei manifestatii desfasurate in Barlad,  circa 6000 de romani din intreaga tara au cerut interzicerea explorari si exploatarii gazelor de sist in Romania prin fracturare hidraulica, precum si anularea proiectului RMGC.

            Actiunea, care a durat aproximativ 2 ore, a fost organizata sub forma unui miting in Piata Sf. Ilie in cadrul caruia participantii la eveniment au cerut demiterea Guvernului Ponta si au afisat bannere  cu mesaje precum “Nu fracturarii viitorului copiilor nostri” “Ponta nu uita: Romania nu e a ta!” “Toata lumea sa strige tare: tara nu e de vanzare!” “Demisia!” “Salvati Rosia Montana” “Afara, afara cu Chevronu din tara!” “Go home, Chevron!” “CHEVR-OFF” “Opriti crima ecologica Chevron” “Daca vine aici Chevron/ si se-apuca sa foreze/ le vom da dureri in somn/ cum a fost pe metereze” “Nu gazelor de sist/ vrem viata nu moarte” “Sa plece americanii si sa vina Dumnezeu!”.

“Aşa cum am mai spus-o, nu exploatarea în sine a gazelor din şist este problema noastră ci metoda prin care această exploatare se doreşte a fi făcută. Metoda fracturării hidraulice utilizează un volum foarte mare de apă, circa 60000 de m3 la o sondă. Multiplicaţi această cifră cu numărul impresionant de sonde care vor fi puse în condiţiile descoperirii gazelor de şist şi vă daţi seama ce cantitate uriaşă de apă va fi folosită. Apa reprezintă cel mai important element al vieţii, dacă ea dispare existenţa vieţii este pusă sub semnul întrebării.

Am observat în ultima perioadă cinismul unor oameni de ştiinţă preluat cu mare bucurie şi repeziciune de unii omenii politici care referindu-se la faza actuală de EXPLORARE spun că este inofensivă. Sfătuiesc pe toţi acei care susţin această stupidă afirmaţie să citească manuale de geologie de specialitate şi să informeze corect oamenii şi nu să îi dezinformeze aşa cum doresc ei.

Marele nostru domnitor Ştefan cel Mare otrăvea apa şi pământul pentru a scăpa de invadatori…acum …CULMEA CINISMULUI unii aşa zis români îi ajută pe străini să ne otrăvească apa şi pământul pentru a scăpa de NOI!”
 declara expertul geolog Gabriel Milan Sava (GISCB).

            Acest protest face parte dintr-un lung sir de actiuni impotriva exploatarii si explorarii gazelor de sist si s-a dorit atragerea atentiei publicului larg, a mass-media si a factorilor politici asupra faptului ca Usl a ajuns la guvernare pe baza unui program electoral prin care se angaja ca va vota o lege de interzicere a fracturarii hidraulice in Romania, precum si stoparea proiectului RMGC.

 


Film preluat de la Asociatia Vira

 

sursa : adevarul.ro

sursa : adevarul.ro

sursa : adevarul.ro

sursa : adevarul.ro

sursa : adevarul.ro

sursa : adevarul.ro

sursa : adevarul.ro

sursa : adevarul.ro
  
  • Adauga legatura catre:
  • facebook.com
 

Comentarii