Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Ştiri

Pentru ştiri actualizate , vă rugăm să urmăriţi următorul link :

 • Adauga legatura catre:
 • facebook.com
 • Tendința de a utiliza cantități imense de apă in fracturarea hidraulica anunță dezastrul

  2014-02-10 19:53

  Un studiu recent demonstrează că avântul fracturării are loc în zone care nu-și permit să piardă rezervele prețioase de apă.

  Daca in Texas si California e seceta de multi ani, nici in Vaslui nu o ducem prea bine cu apa, cu totii ne amintim de cele doua ore pe zi de furnizare a apei in timpul lui Ceausescu. Dupa o atat de drastica economie, acum judetul Vaslui isi permite sa aloce cantitati imense de apa industriei de fracturare si sa ia implicit aceasta apa de la consumul din localitati si din agricultura? Mare parte din apa folosita in industria de fracturare nu mai poate fi folosita, reciclata dupa cum se arata in acest articol si in studiul de la baza lui:

  „La nivel național (in SUA, n.n.)”, potrivit lui Heinberg, „doar 50% din apa reziduală a fracturării este reciclată. Miliarde de galoane de apă proaspătă sunt în continuare luate anual din râuri, cursuri de apă și puțuri pentru acest scop și- după ce este iremediabil poluată- această apă sfârșește în cele din urmă injectată în puțuri adânci de stocare. Acest lucru înseamnă că nu mai este disponibilă pentru ciclul hidrologic care susține toată viața terestră.”

  Richard Heinberg este autorul unei carti despre 'Cum ne pune FRACTURAREA HIDRAULICĂ viitorul în pericol prin promisiunile ei deșarte de câștig și bunăstare', intitulata ULEI DE SARPE, tradusa din engleza de Ovidiu Hurduzeu si aparuta la Editura Logos. Cartea costa 15 RON si poate fi obtinuta prin comanda online de pe situl editurii http://logos.tm.ro/carte.php?id=103.

  Dati click pe titlu pentru a citi articolul..

 • Dezbaterea publică de la Puiești 19 decembrie 2013

  2013-12-20 11:33
 • Protestele din capitală

  2013-12-17 07:48
 • Ziarul Adevărul despre Pungești

  2013-12-17 07:45
 • De ce bați țăranii la ei acasă Victor Ponta?

  2013-12-09 17:12
 • Manifestare de solidaritate cu Pungeștiul

  2013-12-09 17:10
 • CAZ INCREDIBIL Un cetăţean francez acuză Jandarmeria Româna că îi interzice dreptul la liberă circulație la Pungești

  2013-12-09 17:07
 

Comentarii

 • Cognac Calin
  2014-10-17 22:07

  Poate ca nu v nu va mirați cum de gazele alea din pămint ies tocmai prin teava introdusa in ppământ!
  Pentru ca e normal sa fie o țeavă prin care sa iasă gazele alea.Simplist vorbind...Cum de nu ies gazele prin
  alte parti...?Cum de ies fix unde e țeavă?E ridiculridicula întrebarea;dar cine știe cum se exploatează
  de fapt gazele de șist?Eu am o ipoteza,soc!Prin explozii nucleare subterane,de relativ mica adîncime!!!
  Aceste explozii creează cavității uriașe!!!Si exploziile nucleare subterane diferă mult de cele din atmosfera!!!
  Nu au loc unde de soc,datorita lipsei oxigenului,etc...se utilizează explozio nucleare si pentru demolări!De aceea sunt cutremure de mica adâncime!!Pentru exploziile nucleare!In ziua de azi ajunge o servieta sa duci o bomba de 150 de kilotone...in Rusia au dispărut peste ,100 de asemenea bombe,care au forță de a distruge un oraș...de aceea sunt radiații nucleare ,alunecăride teren(pai daca ppământul e gol,datorita exploziei!!!),cutremure de mica adâncime...

 • Tara mea Romania
  2014-08-22 06:26

  Sa ne rugam La Dumnezeu sa-i opreasca pe acesti fatarnici criminali. Ce a zis Stefan cel Mare ramane in veci si sa ne aparam tara mai presus de orice. Criminalul asta de la CHEVRON, CEO are 32 millioane salar/2013. Sa plece de pe pamantul nostru jefuitorii si cotropitorii. John S. Watson John S. Watson, June 2010.jpeg John S. Watson in June 2010 Born 1956 Residence San Ramon, California, U.S.[citation needed] Nationality American Alma mater University of California, Davis Occupation CEO and Chairman of Chevron Salary $32,200,000 Predecessor David J. O'Reilly .
  STOP Chevron and the Police abuse in PUNGESTI,Romania
  http://www.avaaz.org/en/petition/All_humanrigts_NGOs_that_can_monitor_and_act_N OW_on_this_attack_Save_the_village_of_Pungesti_Romania_from_fracking_and_a/?pv=7
  Corporatiile sant mai rau decat mafia si sant o plaga mondiala ce trebuie combatuta. E fals ce se prezinta si greu de priceput adevarul despre systemul American ce a invadat lumea cu minciuni perverse si cotropire si invazie economica+ etc. Ca cine a castigat procese in acest system doar pentru a se sustrage de la responsabilitati, respectiv de a fi in afara de orice posibila acuzatie de orice fel din partea oricui si nici decum fatada falsa pe care o expun. cine sta acolo stie sau chiar nu stie ce se intampla cu adevarat. e greu de priceput pentru cineva care face parte din Europa. http://amazonwatch.org/take-action/stop-chevrons-attacks Ce a zis Stefan cel Mare ramane Sfant! si sa ne aparam tara asa cum a facut-o si El

 • Ioan Savu
  2013-10-31 13:57

  Dacă nu ne trezim mai mulți și nu protestăm vizibil, în stradă, ÎN TOATĂ ȚARA, ăștia vor otrăvi și sufletul din noi! Ce mai așteptați frați dragi? UNIȚI, SALVĂM ȚARA DE OTRAVĂ!

 • Ioan Savu
  2013-10-31 13:58

  Dacă nu ne trezim mai mulți și nu protestăm vizibil, în stradă, ÎN TOATĂ ȚARA, ăștia vor otrăvi și sufletul din noi! Ce mai așteptați frați dragi? UNIȚI, SALVĂM ȚARA DE OTRAVĂ!

 • Gabriel Gherasim
  2013-11-07 02:30


  Promised Land (2012) si Salvati Rosia Montana
  Motto: “Rosia Montana este pamantul de unde s-au nascut doinele, de unde au venit un Brancusi, Enescu, Eminescu, Vuia s.a.”
  De Gabriel Teodor Gherasim
  De cand poporul roman lupta ‘in corpore’ pentru salavarea Rosiei Montana de otravirea cu cianura pe sute de ani, am devenit mai sensibil la semnalele mass-mediei din SUA asupra subiectului: poluare si exploatare de catre corporatiile multi-nationale a tarilor bogate subteran, dar sarace in banii de hartie ai economiilor Occidentale.
  Filmul American Promised Land, 2012 (Tara Fagaduintei), este o reflectie sumbra a ceea ce inseamna profitul corporatiilor pentru tarile a caror guverne nationale au tradat interesele populatiei acelor tari.
  Este vorba de catre un speculant care este angajat de catre o corporatie de gaze ca sa cumpere pamantul de la niste fermieri, sub care se ascund imense zacaminte de gaze naturale.
  Toate-s bune si frumoase pana cand spectatorul afla costul acestor exploatari: otravirea pamantului, a vegetatiei, a animalelor si a oamenilor, pe sute de ani. Deci este o lenta sinucidere a populatiei in folosul extractiei pe baze toxice.
  Fara a da in vileag sfarsitul filmului, putem numai mentiona ca dragostea transforma pe cinicul speculant intr-o persoana care da la iveala toate minciunile corporatiei fata de populatie, inclusiv ca oponentul speculantului din film, presupus ecolog, fusese angajat de catre corporatie ca sa se discrediteze, si prin asta sa duca la o reactie a oamenilor, care sa ii trimita direct in tabara corporatiei (deci a sfarsitului lent pentru sanatatea lor si a tot ce-i inconjoara).
  Filmul a fost primit cu raceala de catre premiile corporatiilor Hollywoodului, respectiv Golden Globe si Oscar, in timp ce The National Board of Review of Motion Pictures, o organizatie care premiaza filme cu subiecte de etica si educativa a fost singura organizatie care i-a acordat Premiul I, tot in 2012.
  O idee interesanta care s-a sugerat in film este ca suporterii lui Salvati Rosia Montana sa aiba afise/pancarde cu mesaje de genul: Gabriel Resources Go Home! cu o poza a rezultatului final din asa exploatari langa text, la vedere in ograzi, pe masini, la balcoane, la pravalii, biserici, pe marginea strazilor.
  Poze cu otraviri ecologice sunt destule, din Canada lui Gabriel Resources, in Tarile Scandinave, in America Latina, in Africa sau Asia (inclusiv CA URMARE a exploatarilor lui Gabriel Resources).
  Mai ales ca insusi Gabriel Resources plateste bani grei la televiziuni, radiouri, ziare si forumuri electronice , ca sa apara la stirile video si tiparite ale acestor agentii de presa.
  Aceste afise pot fii facute si contra lui Chevron, mai ales dupa fenomenalul exemplu de Romanism dat de manifestantii de la Pungesti.
  Este pacat ca specialistii care au dat in vileag care ar fii efectele micidiale ale cianurii in pamantul sfant al Tarii noastre au fost dati afara…prin fax, in timp ce plagiatorii “copy paste,” si alti politicieni cu traditie in familie pe trei generatii de tradare a intereselor Tarii, prin predarea resurselor romanesti la straini, sunt cei care au pedepsit astfel…oamenii integri si competenti ai Tarii.
  Ar fii trist ca ceea ce n-au reusit sa sece de resurse (ale Romaniei, NU ale lui Gabriel Resources), Roma de la daci, si ungurii, austriecii, turcii, germanii si rusii de la daco-romani, sa reuseasca o entitate sub un nume fictiv, cu locatie in Canada, dar cu agenda globalista, “multumita” careia in multe tari din lume copiii mor prematur, oamenii se nasc sau devin handicapati, exista bolnavi datorita toxicitatii de la exploatare (si care o sa fie asa cu generatiile), in timp ce pamantul ramane otravit pe sute de ani.
  Promised Land (Pamantul Fagaduintei) este un film care trebuie vazut azi in Romania, pentru ca arata o realitate care ne-ar putea pune in primejdie intreaga existenta ca tara, ca popor, ca oameni, ca si cultura, civilizatie, si pamant, pe sute de ani. Rosia Montana este pamantul de unde s-au nascut doinele, de unde au venit un Brancusi, Enescu, Eminescu, Vuia s.a.
  Pentru mine, este inacceptabil si ca sa stiu ca tatal meu a suferit in inchisorile comuniste pentru libertatea Tarii, si ca el milioane de patrioti si martiri romani, pentru ca sa vad acum cum esalonul II, si III al politrucilor veniti pe tancurile de ocupatie rusesti, vand Tara la corporatiile globaliste, tot asa cum au vandut-o imperiului comunist rusesc.
  Romania nu-i numai a “copiilor copiilor nostri” dar si a “inaintasilor inaintasilor nostri”. A permite otravirea pamantului cu cianura echivaleaza cu tradarea fata de tot ce inseamna Tara noastra, neamul nostru, si sangele din sangele nostru.
  Gabriel Teodor Gherasim
  Author Victimele Comunistilor si Persecutorii Lor
  You Tube:
  http://www.youtube.com/watch?v=IGon7M9NJEc&feature=c4-overview&lis t=UU3-lveT6RIV01WNu91o4xWw
  Eseu:
  http://www.religioustolerance.org/gherasim01.ht m#



 • ela
  2013-12-03 02:12

  Romani uniti-va nu mai stati cu miinile in sin iesiti urgent in strada caci aceste bestii ne vor ucide cu radiatii si cianuri !Demisia acestei clase politice criminale !Jos bestiile ticaloase ce ne ucid!

 • antonia
  2013-12-11 17:54

  Protestele nu vor duce la nimic bun .Oamenii vor fi batuti la nesfarsit si pana la urma si cel mai determinat om se lasa pagubas dupa atata bataie..poporul este puternic doar daca face alianta cu cine trebuie..Acum este timpul sa facem fratie. Cu strainii si sa cerem ajutor la orice cost..inclusiv sa cerem sa dea jos guvernul ticalos care n e reprezinta pentru ca noi nu ii vrem si ei nu vor sa plece..pe asta trebuie sa va axati nu doar pe proteste.asta ajuta temporar doar..eu nu inteleg de ce celelalte tari nu au de zis vizavi de ce se intampla? De exemplu Bulgaria..si ei vor fi afectati de catastrofe de ce nu sar la gatul guvernului roman? Parca traim intro planeta anesteziata si hipnotizata..

 • antonia
  2013-12-11 18:32

  Am o idee..ar trebuii sa contactati in secret jurnalisti din diferite tari din europa si sa ii invitati sa vina in romania ca simplii turisti si sa aduca camere si microfoane ascunse si sa intre in multimile care protesteaza ca sa vada ce se intampla iar apoi sa scrie sau sa faca un reportaj despre ce au vazut.Asta v a atrage atentia si probabil oamenii se vor unii si asa vom rezolva ceva..cred ca in acest moment media este foarte importanta.

 • antonia
  2013-12-11 18:46

  ....si ar fi mai bine daca nu postati comenturile mele si l e acceptati mai mult ca pe niste sfaturi sau sugestii ca sa nu cumva sa l e citeasca cine nu trebuie!! Altfel sugestiile nu mai au nici o valoare..si un ultim rand inainte sa inchei participarea mea la acest articol..E timpul sa deveniti creativi voi cei care intelegeti pe ce lume traiti si aveti puterea necesara sa luati atitudine.

 • antonia
  2013-12-12 06:53

  De ce nu se incepe o revolutie?? Sa cerem sustinere si sprijinilitar din partea tarilor europene ca sa ii dam jos pe netrebnici! Eu sunt departe de casa,nu prea stiu ce pot face eu...totusi avem nevoie sa fim reprezentati de un lider care sa n e reprezinte la nivel international.Cineva care poate pune problema si discuta cu alte guverne..de ce nu i a venit nimanui idea asta? Am citi ca si. Bulgarii au facut la fel ..e timpul sa mergem la un alt nivel.

 • Valentin Dorneanu
  2013-12-19 02:21

  Nu e nimic. Așa a fost scris. Suferim pentru credința noastră cea dreaptă în Hristos !

 • Max
  2013-12-22 18:19

  URGENT: Apa fracturata – de 10 ori mai sarata decat apa marii.
  Peste 10 ani ne vom omori pentru apa?

  Aceasta este o atentionare foarte urgenta!
  Apa fracturata e de 10 ori mai sarata decat apa marii! NU SE POATE BEA!
  Repet: Apa fracturata e DE 10 ORI MAI SARATA DECAT APA MARII! Nu se poate bea!
  Repet: Apa fracturata e de 10 ori mai sarata decat apa marii! NU SE POATE BEA!
  Cine va aduce apa de baut taranilor de pe 70% din suprafata Romaniei? De unde si pentru cat timp?
  Cu ce costuri de transport si la ce pret?
  Ce vor bea animalele?
  Recoltele cresc udate cu apa sau cu saramura de acizi?

  De fapt se urmareste apa. Iar APA ESTE UN DREPT AL OMULUI!
  Sunteti mai destepti decat mine! Interesati-va si voi!
  Haideti sa oprim nebunia asta!

  VA IUBESC PE TOTI!

 • Ioan Marian
  2014-03-10 02:25

  Daca ne vom cere pasnic dar ferm : dreptul la viata (art.25 din Constitutia Romaniei), dreptul la informatie (pentru probleme de interes public, art.32 din Constitutie) si dreptul la un mediu inconjurator curat (art.35 din Constitutie), vom avea o sansa de a scapa de explorarea/exploatarea gazelor de sist si a cianurilor pentru exploatarile de aur. In Franta a fost o decizie a Consiliului Constitutional in 10 octombrie 2013, in statul Pennsylvania a fost o decizie a Curtii Constitutionale in 19 decembrie 2013, documentele oficiale au fost publicate, cu tot cu explicatiile necesare (dreptul la viata, la un mediu inconjurator curat, inclusiv pentru generatiile viitoare). Ideea de a aduce jurnalisti straini este buna, dar trebuie verificat sa nu fie de la publicatii care au aceeasi patroni ca publicatiile din Romania, pentru ca de aceea nu se spune adevarul in presa romaneasca, patronii de presa nu doresc informarea reala a romanilor. La ora actuala se fac presiuni din toate partile asupra celor ce inca mai rezista impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist, SUA a decis cu procesele ca se cam opresc din exploatare, iar nevoia de gaze trebuie acoperita din Europa si din alte locuri. Barrack Obama si ministrul francez al relansarii economice fac presiuni asupra presedintelui Frantei ca sa cedeze in privinta gazelor de sist. Nu doar noi sintem afectati, interesele sint mai sus. Dar trebuie sa ne cunoastem drepturile si sa ne unim, sa ne informam si sa luam atitudine (pasnica, prin respectarea legilor)

 • Ioan Marian
  2014-03-10 10:34

  Pentru Valentin Dorneanu : trebuie sa aducem argumente concrete, nu trebuie sa ii lăsam pe alții sa decidă ca noi trebuie sa murim otrăviți prin cianuri sau apa contaminata. Atrag atenția ca sintem implicați in evenimente determinate de interese mari, pe plan mondial, SUA au nevoie de gaz, iar acolo corporațiile au pierdut procese lungi si importante in privința explorarii si exploatării gazelor de sist. Eu personal am fost atacat psihotronic cind eram in spital, dupa o operație in care medicii nu imi dădeau prea multe șanse, era o boala cu o rata a mortalitatii de 80% si s-a petrecut astfel : a doua zi dupa ieșirea din coma indusa dupa operație am primit direct in creier un sunet de atentionare, apoi nu am mai văzut peretele sălii de reanimare, ci becuri verzi si o icoana ortodoxa a lui Isus. Am evitat sa privesc spre acea directie, iar dupa 5 minute, scenariul s-a repetat : sunet de atentionare, urmat de becuri verzi si icoana lui Isus in coltul din dreapta unde ar fi trebuit sa fie peretele sălii de reanimare. Doar prin studiu intens am aflat ca aceste metode de atac psihotronic exista, pe youtube se prezintă chiar o demonstratie a sunetelor transmise direct in creier, se face afirmatia ca o comisie din Parlamentul European a fost informata si s-a solicitat scoaterea in afara legii a metodelor de atac psihotronic, dar așa cum se întîmpla cu interesele cetățenilor, subiectul a fost ignorat, pentru ca lumea sa nu fie informata si sa nu ia atitudine. Menționez ca nu eram in România, ci la unul din spitalele universitare din Paris, in ianuarie 2012. Daca unii oameni au ajuns sa se substituie lui Isus, va asigur ca e grav. Trebuie sa ne unim, sa solicitam aplicarea Constituției, care este legea fundamentala in orice stat. Nici o alta lege nu are voie sa încalce Constitutia, iar aceasta prevede dreptul la viata, la mediu înconjurator ecologic si la informarea cetățenilor in probleme de interes public. Noi suferim pentru ca alții au decis sa profite de resursele noastre, au la dispoziție inclusiv arma meteo si arme convenționale, atacatorilor nici nu le pasa de credința noastră sau de valorile noastre culturale si morale. Regula corporațiilor este ca legea este opțională, legea este respectata doar atunci cind e posibil, insa interesele de afaceri sint prioritare pentru ei in orice situație. Si totuși, deși au avocati scumpi, corporațiile au pierdut procese de constitutionalitate in Franța pe 10 oct 2013 si in statul Pennsylvania pe 19 dec 2013, unde s-a decis ca viata omeneasca este mai presus de profitul corporațiilor, explorarea si exploatarea gazelor de sist fiind interzise