Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Cercetarea arata ca fracturarea diminueaza industria laptelui din statul Pennsylvania 1 aprilie 2013

Problema economică » Cercetarea arata ca fracturarea diminueaza industria laptelui din statul Pennsylvania 1 aprilie 2013

Sursa: http://www.slopefarms.com/2013/04/01/open-letter-to-the-ny-farm-bureau-research-shows-that-fracking-is-shrinking-the-pa-dairy-industry/

Scrisoare deschisa catre Oficiul Agricol din NY- Cercetarea arata ca fracturarea diminueaza industria laptelui din statul Pennsylvania

 

Scrisoare deschisa catre Oficiul Agricol din New York,

Se stie astazi ca forajul de gaze duce la scaderea industriei de lactate din Pennsylvania. Doua studii recente ale cercetatorilor de la Cornell si Penn State, realizate independent, demonstreaza aceste impacturi negative. Insa anul trecut, in comentarii scrise catre NY State DEC, Oficiul Agricol din New York a sprijinit forajul de gaze din statul New York, citand opinia Oficiului ca fracturarea va extinde afacerile agricole. Cercetarea din Pennsylvania demonstreaza exact opusul. Oficiul Agricol a sprijinit o metoda despre care stim astazi ca va reduce numarul de vite si productia de lapte.

Ca membru al Oficiului Agricol, cer Oficiului sa-si reconsidere politica pe baza acestei noi informatii obiective. Oficiul ar trebui sa adopte o atitudine impotriva fracturarii care sa sustina cu adevarat agricultura si pe fermieri. Exista destule forte care lupta impotriva fermierilor din industria laptelui. Nu avem nevoie ca si Oficiul Agricol sa sustina pozitii care vor alunga oamenii din afacerile agricole.

Sa revizuim ce stim deja si pozitia curenta a Oficiului Agricol din New York.

Un studiu intitulat Impactul Marcellus Shale Drilling asupra industriei lactatelor din Pennsylvania: Un raport descriptiv a fost publicat in Februarie 2013 in ziarul New Solutions. Autorii sunt cercetatori la Cornell, Universitatea de Medicina si Stomatologie din New Jersey si Hunter College. 

Autorii au comparat fermele de lapte din districtele din Pennsylvania cu cele mai multe puturi forate (in medie 620 de puturi) cu districte adiacente cu mai putin de 100 de puturi (in medie 38). Au masurat schimbarile din marimea cirezii de lapte si productia de lapte din perioada 2007 (cand a inceput hidrofracturarea orizontala) – 2011. Datele de la ferme au provenit de la Recensamantul Agricol al USDA (Serviciul National de Statistica Agricola). Datele de la foraje au provenit de la PA DEP.

Districtele cu cele mai multa puturi sunt Bradford, Lycoming, Susquehanna, Tioga si Washington. Districtele adiacente cu mai putin de 100 de puturi au fost Beaver, Clinton, Lackawanna, Potter, Somerset, and Sullivan.

In timpul expansiunii fracturarii (2007-2011) cele mai forate disctricte au resimtit o pierdere de 30% a numarului de vaci de lapte in comparatie cu o pierdere de 3% in districtele cu mai putin de 100 de puturi. Productia de lapte a scazut cu 23 de procente in disctrictele excesiv forate si cu 1% in disctrictele cu mai putin de 100 de puturi. (Tabelul 1)
 

Un al doilea studiu realizat la Penn State a examinat toata districtele din cuprinsul Pennsylvaniei in perioada 2007-2011. Studiul se gaseste online la http://extension.psu.edu/pubs/ee0020. Autorii, in frunte cu Timothy W. Kelsey, profesor
de stiinta economiei agricole, au afirmat:

●●●“Schimbarile din numarul de vaci de lapte par de asemenea sa fie asociate cu nivelul activitatii de forare a Marcellus Shale. Districtele cu 150 sau mai multe puturi Marcellus Shale in general, au resimmtit o diminuare de 18.7 % a numarului de vaci de lapte, comparativ cu o diminuare in medie de doar 1.2% in disctrictele fara puturi Marcellus.” “Datele NASS si ale Departamentului de Protectie a Mediului sugereaza ca cresterile numarului de puturi Marcellus Shale sunt aferente scaderilor numarului de vaci si a productiei de lapte.”

Iata explicatia din 2012 a Oficiului Agricol din New York asupra temeiului pentru pozitia sa curenta in sprijinul hidrofracturarii:

●●●” Pentru ferme, dezvoltarea formatiunii Marcellus Shale inseamna posibilitatea de a investi inca o data in infrastructura fermei; construirea de noi grajduri, sporirea numarului de vite pentru a permite gemeratiei urmatoare sa ramana la ferma, sau achizitionarea unui tractor nou care sa inlocuiasca modelul vechi de 40 de ani. Aceste investitii din ferma vor pulsa economia locala si vor spori afacerile comunitatii- de la antreprenorul general la licitatia de vite sau vanzatorul de utilaje de ferma si furnizorul de samanta. Importanta revitalizarii acestor comunitati si economii locale nu poate fi exagerata.”

Macar daca ar fi adevarat. A trecut un an si stim acum ca a fost o falsa speranta. Stim ca forajul de gaze scade numarul fermelor de lactate si productia de lapte. Iar aceasta restrangere “va pulsa economia locala” in directia opusa celei prezisa de Oficiul din New York in 2012, cauzand restrangerea afacerilor dincolo de ferme.

Sunt multe probleme agricole omise in scrisoarea Oficiului din New York catre DEC, inclusiv impactul fracturarii asupra sanatatii fermierilor, a animalelor, eficientei recoltelor si a receptiei de catre consumatori a produselor agricole din New York. Insa aspectele economice ale agriculturii au fost pe placul pozitiei Oficiului.

Un mare intelept a spus: “Cand mi se schimba datele, imi schimb concluziile.” Dvs. ce faceti, domnule?

Multi fermieri new yorkezi , inclusive eu, roaga Oficiul Agricol din New York sa arunce o privire asupra acestei noi informatii si sa protejeze fermierii din New York de fracturare. Anume, Oficiul Agricol din New York ar trebui:

1. Sa retraga comentariile din 2012 catre DEC in sprijinul fracturarii, acum ca baza acestui sprijin se arata a fi gresita.

2. Sa sprijine o interzicere a fracturarii in statul New York si studii ulterioare de impact economic ale forajului asupra afacerilor agricole.

Al dvs.,

Ken Jaffe
Slope Farms,  Meredith, NY.

____________________________________

Traducere din engleza de Alina Vizitiu

  • Adauga legatura catre:
  • facebook.com
 

Comentarii