Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Comunicat G.I.S.C.B. 18 octombrie 2013

Anunţuri GISCB » Comunicat G.I.S.C.B. 18 octombrie 2013

Pe 14 octombrie s-au deplasat in comuna Pungesti, judetul Vaslui, utilajele unei firme de specialitate care sa amenajeze platforma pe care se va ridica prima sonda de explorare de gaze de sist de catre compania Chevron.
In jur de 400 de localnici au blocat accesul utilajelor si au fost deplasati 200 de jandarmi spre a-i face pe oameni sa cedeze. Incepand de luni, satenii din Pungesti au stat de veghe ziua si noaptea pentru a se asigura ca nu vor trece utilajele.
 
Pe 16 octombrie s-a desfasurat la Bucuresti un mars de solidaritate cu satenii de Pungesti, la care au participat in jur de 2 000 de oameni. Protestatarii au mers in fata Guvernului si a Ministerului de Interne cerand demiterea celor responsabili pentru deplasarea jandarmilor in Pungesti. S-au strigat lozinci precum: "Pungesti nu uita, tara e de partea ta!", "Rosia si Pungesti, doua inimi romanesti!", "Refuz, rezist, nu vrem gaze de sist!", "Uniti, salvam toata Romania!".
 
In ciuda protestelor a mii de oameni din Romania si a faptului ca guvernul USL a castigat alegerile promitand interzicerea fracturarii hidraulice, Chevron a primit toate avizele necesare demararii explorarii. Gazele extrase ii vor apartine in totalitate, vor consuma cantitati imense de apa si Vasluiul risca sa devina la fel de poluat precum multe zone din Ecuador, Nigeria, SUA, etc., unde s-a aplicat aceasta metoda.
 
Sambata, pe 19 octombrie, ziua mondiala antifracking, G.I.S.C.B. cheama romanii de pretutindeni sa fie solidari cu satenii din Pungesti si sa transmita un mesaj anti fracturare hidraulica.
In acest sens, se va desfasura un lant uman ce simbolizeaza unitatea romanilor cu incepere de la orele 11.00 la Pungesti si de la orele 15.00 pe trotuarul din jurul Primariei Barlad.
 
La Bucuresti se va organiza un miting de protest in fata sediului Chevron din strada Muntii Tatra, la orele 16.00.
 
Romani, sa fim solidari, cerand cu totii interzicerea prin lege a explorarii si exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica pe teritoriul Romaniei!

 

  • Adauga legatura catre:
  • facebook.com
 

Comentarii