Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Cum scade fracturarea valoarea proprietăţii, 22.07.2013

Impactul asupra bunastarii » Cum scade fracturarea valoarea proprietăţii, 22.07.2013

Sursa: http://ecowatch.com/2013/fracking-decreases-property-value


 

Sursa de apă- un factor decisiv în privinţa valorii proprietăţii

Un studiu al Univ. Duke şi al 'Resources for the Future' a descoperit că cel mai important factor al impactului dezvoltării petroliere şi de gaz aflate în apropierea proprietăţilor rezidenţiale este dacă apa curge prin conductă sau izvorăşte printr-un puţ.

Bazat în districtul Washington, Pennsylvania, studiul a descoperit că proprietatile cu puţuri pe teren au pierdut 13 procente din valoare.

Un alt studiu efectuat de Integra Realty Resources în Flower Mound, Texas, a cercetat relaţia dintre valoarea proprietăţii şi apropierea faţă de puţuri. A concluzionat că proprietăţile cu locuinţe care se aflau la mai puţin de 228 de metri faţă de locul forajului resimţeau o scădere a preţului de vânzare în medie cu 2-7 procente.

Ipotecile

Concesiunile pentru petrol şi gaze au făcut de asemenea mai dificil să-ţi iei o ipotecă nouă sau o refinanţare şi pot chiar să constituie o lipsă tehnică pentru o ipotecă deja existentă. În funcţie de locul puţului, concesiunile pot să afecteze şi ipotecile vecinului prin încălcările sau cererile reactivării ori printr-o valoare a proprietăţii incertă în viitor.

Anul trecut, Jack şi Carol Pyhtila au petrecut câteva săptămâni încercând să-şi refinanţeze ipoteca asupra celor aproximativ 12 hectare de pământ din districtul Tompkins, New York. Dar când au ajuns să o semneze, creditorul- Visions Federal Credit Union, cercetase mai amănunţit arenda şi a retractat oferta, a precizat domnul Pyhtila (72 de ani).

Desigur, făcând să fie mai dificil să obţii o ipotecă nu va uşura deloc vânzarea unei proprietăţi în arendă.

Avântul petrolier îi dă afară pe bătrâni din case

Graba de a fora i-a împins pe mulţi tineri singuri sau familişti către locuri precum Williston, ND, pentru o şansă de revenire financiară.

Conform relatărilor Williston Herald, apartamentele care erau închiriate cu 400 de dolari pe lună în urmă cu cinci ani sunt de 4 ori mai scumpe astăzi, iar casele care se vindeau cu 60 000 de dolari sunt acum pe piaţă la 200 000.

În timp ce acest lucru pare să fie un vis pentru rezidenţii locului, unii, în special cetăţenii în vârstă şi cei cu venituri fixe, au descoperit că nu-şi mai permit chiria şi sunt forţaţi să se mute.


 

Traducere de Alina Vizitiu

  • Adauga legatura catre:
  • facebook.com
 

Comentarii