Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Declaratie de presa 28 august 2013

Anunţuri GISCB » Declaratie de presa 28 august 2013

Grupul de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene (G.I.S.C.B.)

28 august 2013

DECLARAŢIE DE PRESĂ


 

Societatea civilă bârlădeană este profund afectată de graba cu care oficialităţile centrale şi locale, trădând pe cei care i-au ales să le apere interesele în judeţul Vaslui, sprijină compania Chevron pentru a trece cât mai repede la explorarea gazelor de şist în perimetrul EV 2 Bârlad. Întrucât viaţa cetăţenilor şi a copiilor lor, precum şi mediul în care trăiesc, vor fi grav afectate, la iniţiativa Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene, societatea civilă a hotărât ca duminică 01 septembrie 2013 să protesteze prin două marşuri şi un miting desfăşurat în piaţa din faţa Primăriei Bârlad.

Având în vedere răspunsul primarului de Bârlad, ing. Constantin Constantinescu, prin care informează pe organizatori că nu aprobă nici traseele marşurilor şi nici locaţia mitigului, ascunzându-i pe protestatari pe trasee mărginaşe şi oferind locaţii departate de Primăria Bârlad, organizatorii au fost nevoiţi să revină în mai multe rânduri cu cereri prin care au solicitat primarului să păstreze traseele şi locaţia propuse, devenite tradiţionale în Bârlad.

Întrucât cererile au fost respinse, G.I.S.C.B., ca organizator, a fost nevoit să opteze pentru organizarea mitingului în locaţia propusă de primar ( Piaţa Sf. Ilie – zona unde ambulanţii vând pepenii în piaţa oraşului) dar fără marşuri.

Acceptarea acestei locaţii a fost făcută din respect pentru populaţia care doreşte să protesteze şi pe care G.I.S.C.B. nu doreşte să o expună la măsuri represive pe care primarul împreună cu deputatul Solomon sunt sigur în stare să le ia.

Populaţia bârlădeană şi din comunele limitrofe a ajuns să facă acest lucru tocmai pentru faptul că toţi politicienii pe care i-a ales să ii apere interesele au trădat-o şi îi obstrucţionează asemenea acţiuni paşnice, care nu au alt scop decât protecţia şi apărarea vieţii în faţa pericolelor pe care le aduce fracturarea hidraulică.

În acelaşi timp, G.I.S.C.B. îşi exprimă indignarea că nu au fost acceptate locaţia şi traseele, devenite deja tradiţionale pentru asemenea acţiuni în Bârlad şi pe care le-a propus de fiecare dată.

Este regretabil că şi primarul Bârladului, ing. Constantin Constantinescu, în care populaţia şi-a pus atâtea speranţe, a trădat-o şi se supune presiunilor politice venite din partea celor care conduc pe plan local partidul din care face parte.

Nu asemenea poziţie aşteptau bârlădenii din partea primarului ales, nu refuzuri permanente la cererile lor pentru miting (pe care primarul Bârladului le tot dă după alegerile locale) aşteptau bârlădenii să primească.

Prin aceste refuzuri şi obstrucţionări, bârlădenii văd clar şi fără echivoc că promisiunile primarului şi ale aleşilor locali, din campania electorală, au fost doar minciuni şi moduri de a înşela şi păcăli populaţia.

    Chiar dacă primarul şi toţi politicienii P.S.D. au părăsit-o în această luptă, populaţia nu va ceda şi va acţiona în continuare prin toate mijloacele şi procedeele constituţionale şi democratice pentru a-şi apăra viaţa şi mediul în care trăieşte.

   Dacă primarul Constantinescu mai are vreo consideratie pentru Bârlad şi pentru locuitorii acestuia şi dacă, consideră că mai este primarul lor de facto, protestatarii îl  aşteaptă să participe la acest miting, alături de ei, pentru a le explica, detalia şi motiva refuzurile cu care a tratat în anul 2013 toate cererile de protest depuse de societatea civilă pentru locaţia din Piaţa Publică.

 • Adauga legatura catre:
 • facebook.com
 

Comentarii

 • Florin
  2013-08-29 18:47

  Cei care l-au ales pe ne'TITI sunt de obicei cei de varsta a treia care ori cum Coana Leana ii ia, asa ca de sa-si mai faca probleme ca ori cum cei tine si cu creier pleaca

 • tradati si vanduti de psd
  2013-08-29 21:14

  VASLUIENI , NU UITATI :

  CHEVRONUL VA VREA MORTI .
  PONTA , NENOROCITUL CARE SI-A BATUT TATAL PE PATUL DE MOARTE , NE VREA MORTI .
  INSUSI TATICUL POCHILOR PE VASLUI NE VREA MORTI .
  SA STAM CU MIINILE IN SIN SI NE VEDEM COPII OTRAVITI PENTRU BUNASTAREA ALTORA ?

  DE NOI DEPINDE SA NE PASTRAM MEDIUL CURAT .
  DE NOI DEPINDE SA NE APARAM VIATA SI SANATATEA.
  VENITI LA MITING SI PROTESTATI , FOECARE CUM PUTETI , IMPOTRIVA CRIMINALILOR SI SLUGILOR ACESTORA.

 • Nume
  2013-08-29 22:23

  G.I.S.C.B. Face jocul politicienilor!? Cu ajutorul celor de la G.I.S.C.B. au despartit protestatarii in doua tabere. a-ti facut`o si pe 4 aprilie.

 • Cezar
  2013-08-30 09:45

  A promis - a fost ales. Acum doar populaţia poate să-i aducă aminte de promisiuni şi chiar să-l constrângă să le respecte, dacă altfel nu se poate. El sigur nu-şi va mai aminti de ele, pentru că este o persoană politică - nu-i pot spune "om".

  SUnt mulţi cei care vă sprijină!

 • Cristi
  2013-08-30 15:10

  Constantin Constantinescu "Deci GISCB scrie clar: "Către Primăria Municipiului Bârlad, Vă facem cunoscut faptul că opţiunea noastră privind locaţia în care se va desfăşura mitingul de protest din data de duminică, 1 Septembrie 2013, este platoul de la Piaţa Sf. Ilie." Să vă fie ruşine!

 • OMU' LUI CUZA
  2013-08-31 20:08

  OMU' LUI CUZA
  DRAGI ROMANI,

  AM SCRIS SI ALTE COMENTARII SUB ACELASI PSEUDONIM,GANDIND CA CEL CARE A FOST UN MARE DOMNITOR,VA TREZI IN NOI,TOTI ROMANII,PATRIOTISMUL!REVIN CU O ADAPTARE A VERSURILOR LUI COSBUC:
  "E GREU ROMANUL DE PORNIT,DAR DE-L PORNESTI...E GREU DE-OPRIT !!"
  SI EMINESCU:
  "Eu nu ţi-aş dori vrodată să ajungi să ne cunoşti,
  Nici ca Dunărea să-nece spumegând a tale oşti.
  După vremuri mulţi veniră, începând cu acel oaspe,
  Ce din vechi se pomeneşte, cu Dariu a lui Istaspe;
  Mulţi durară, după vremuri, peste Dunăre vrun pod,
  De-au trecut cu spaima lumii şi mulţime de norod;
  Împăraţi pe care lumea nu putea să-i mai încapă
  Au venit şi-n ţara noastră de-au cerut pământ şi apă -
  Şi nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimânt,
  Cum veniră, se făcură toţi o apă ş-un pământ."
  VERSURI PENTRU CEI STRAINI NOUA,SI CARE NE VOR SARACI SI FLAMANZI !!!!
  IAR PENTRU POLITICIENII PE CARE INSINE NI I-AM ALES...O STROFA DIN INTELEPCIUNEA POPORULUI :"""TALPA TARII,BIATA GLOATA,RIDICAND-O DIN NOROI,RIDICA-VOM TARA TOATA,RIDICA-NE-VOM PE NOI !!!!! """"
  TOATE ACESTEA PENTRU CEI CARE NESOCOTESC SUPREMATIA UNUI STAT,IN TRADUCERE DIN ROMANA IN ROMANA...---VOINTA POPORULUI---.
  AVEM NOI GRIJA SA TRAIM,NU TREBUIE SA NE INVETE ALTII CUM SI CU CE!!!!
  ROMANI.....IMPREUNA VOM IZBANDI !!!!!!