Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Fracturarea exclusă din trei comunități din Colorado

Interdictii legislative a fracturarii hidraulice » Fracturarea exclusă din trei comunități din Colorado

http://earthjustice.org/blog/2013-november/fracking-voted-out-in-three-colorado-communities

de Michael Freeman

Susținere puternică pe tot cuprinsul părții nordice din Front Range pentru stoparea fracturării

            Locuitorii comunităților mari și mici din cuprinsul zonei nordice a Front Range, Colorado au votat Marți [5 noiembrie 2013] să oprească fracturarea din curțile lor.

            Aceste înfrângeri pentru industria de petrol și gaze vin după o campanie în care industria a depășit în cheltuieli susținătorii măsurilor printr-o marjă de 30-1.

            Două orașe, Boulder și Fort Collins, au aprobat moratorii pe 5 ani, în timp ce un altul, Lafayette, a adoptat o interdicție categorică asupra fracturării. În ceea ce privește votul de astăzi de dimineață pentru un al treilea moratoriu în Broomfield, este încă prea devreme pentru a ne pronunța. Voturile din cele patru comunități urmează eforturile similare de anul trecut din Longmont, care a adoptat o interdicție a fracturării, cât și noi reglementări asupra forării.

            Cu toate că dezvoltarea petrolieră și de gaz este de mult timp prezentă în partea de nord-est a statului Colorado, fracturarea intensivă și tehnicile de foraj dirijat folosite foarte mult în ultima decadă au dus la răspândirea industriei în noi zone și la încălcarea cartierelor rezidențiale și a spațiului deschis. Deloc surprinzător, locuitorii s-au opus industrializării comunităților lor și afectării aerului, apei și a calității vieții din cauza smogului, traficului utilajelor grele și a scurgerilor chimice regulate.

            Puși față în față cu un guvernator pro-industrie fără regrete și agenții de stat care au eșuat în adoptarea unor asigurări adecvate, aceste comunități au trimis un mesaj puternic.

            Inițiativele exprimate prin vot reprezintă un răspuns direct la abordarea indiferentă adoptată de guvernatorul Hickenlooper și a industriei de a legitima îngrijorările comunităților. Chiar înainte de alegeri, de exemplu, guvernatorul a fost citat afirmând că „există multă dezinformare în jur despre industrie” și că oamenii din Colorado pur și simplu au nevoie de „fapte concrete”.

            Locuitorii din Colorado cunosc realitatea: anume că industria de petrol și gaze este o sursă majoră de smog nesănătos în Front Range și că, până în 2013, a existat în medie câte o scurgere pe zi legată de această industrie. Oamenii din Colorado au înțeles de asemenea că dimensiunea completă a sănătății publice și impacturilor asupra mediului vizavi de aceste operațiuni industriale este încă necunoscută. Ei nu vor ca propriile comunități să servească drept un mare experiment al industriei.

            Rolul guvernului nostru ar trebuie să fie de a se asigura că industria de petrol și gaze mânată de profit operează într-o manieră care să servească interesului public. În schimb, guvernatorul Hickenlooper a permis industriei să-și urmeze planul și să stabilească plafonul sănătății publice și a protecției mediului. Administrația sa chiar a intentat proces pentru a inversa deciziile din Longmont, afirmând că locuitorii săi trebuie să se bazeze pe stat ca să le protejeze sănătatea și cartierele.

            Voturile de marți asupra fracturării afirmă tare și clar ceea ce mulți dintre cetățenii din Colorado cred despre activitatea Statului până la această dată. Acum guvernatorul are de demonstrat unei importante comunități că înțelege și că a auzit ce spun cetățenii din Longmont, Boulder, Fort Collins, Lafayette și Broommfield. Departamentul de Mediu și Sănătate Publică din Colorado ia în considerare măsuri de control a impacturilor asupra calității aerului de către operațiunile petroliere și de gaz.

            Din păcate, planurile inițiale nu merg îndeajuns de departe pentru a stabili limite în privința scurgerilor și a feri aerul nostru de chimicalele și metanul cu aspect de smog- un puternic poluant si cauzator al încălzirii globale. Guvernatorul trebuie să preia această oportunitate pentru a decreta legi puternice pentru protecția copiilor și comunităților noastre, în loc să se încline din nou intereselor și politicilor învrăjbitoare ale industriei.

            Este timpul ca guvernatorul și agențiile de stat pe care le controlează să înceapă să asculte pe toți locuitorii statului Colorado- nu doar pe cei asociați industriei de petrol și gaze.

 


Traducerea de Alina Vizitiu

 

  • Adauga legatura catre:
  • facebook.com
 

Comentarii