Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Home

 • www.b-o.ro
  www.b-o.ro
 • www.b-o.ro
  www.b-o.ro
 • www.b-o.ro
  www.b-o.ro
 • ANRM : Perimetre acordate
  ANRM : Perimetre acordate

Rapoartele experţilor europeni şi din SUA, atrag atenţia asupra pericolelor pe care metoda fracţionării hidraulice le prezintă pentru mediu si sănătatea oamenilor, pentru biodiversitate.

În paginile acestui site sunt publicate :

 • studii de impact şi rapoarte cu indicarea sursei fiecăruia. În general,  sunt publicate extrase din studii ale unor entităţi ştiinţifice recunoscute şi se evită publicarea articolelor care ar putea fi catalogate  drept "isterie ecologistă"
 • ştiri despre situaţia şi atitudinea populaţiei locale
 • articole despre exploatarea gazelor de şist în alte  ţări

Principalele probleme cu care se confruntă populaţia locală

 • Problema riscurilor asociate cu acest tip de exploatare
  • poluarea aerului
  • contaminarea apei
  • riscul de contaminare a terenurilor şi scoaterea lo din circuitul agricol
  • contaminare radioactivă
  • risc seismic asociat
  • gaze cu efect de seră
  • poluarea sonoră, zgomotul produs de echipamentele de foraj şi cele de transport,
  • utilizarea a milioane de metri cubi de apă pentru fiecare foraj în detrimentul agriculturii (terenurile nu vor mai fi irigate).
 • Problema morală legată de atitudinea autorităţilor şi politicienilor
  • platforma politică pe baza căreia s-au câştigat alegerile parlamentare s-a bazat pe promisiunea interzicerii exploatarii gazelor prin metoda fractionarii hidraulice. In acest scop, principalele spatii publicitare din Barlad au afisat opozitia coalitiei castigatoare fata de acest tip de exploatare. Dupa castigarea alegerilor, s-au incheiat contractele de exploatare cu Chevron
 • Problema economică
  • nu exista studii clare privind impactul economic asupra regiunii si tarii; nu este clar daca vanzarea resurselor de gaz va aduce beneficii care sa compenseze prejudiciile aduse economiei locale si sanatatii populatiei. Oare există şi alte strategii economice în afară de simpla vânzare a resurselor  cu acorduri comerciale secrete ?

 

 

 • Adauga legatura catre:
 • facebook.com
 

Comentarii

 • ilie
  2014-03-12 11:14

  Mai fratilor !!! IO sunt prost , voi sunteti destepti ! IO sunt analfabet , voi doctori in nu stiu ce ... Totul SE REZUMA in 10 cuvinte : IMIXTIUNE TOTALA INCEPIND DE LA PERSONALITATEA JURIDICA PANA LA PATRIMONIU ! SA CITIM CU ATENTIE LEGILE , STATUTELE DE INFIINTARE , PERSONALITATEA JURIDICA incepand cu institutiile , intreprinderile …PANA IN '89 !!!Totul e cu iz de asociere de tip mafiot impotriva intereselor comunitatii RO in forma continuata pe mai multi zeci de ani ! CODUL COMERCIAL promulgat prin decret la 10 mai 1887 si intrat in vigoare la 1 septembrie 1887 TITLUL III DESPRE COMERCIANTI ARTICOLUL 8 Statul, judetul si comuna nu pot avea calitatea de comercianti.ARTICOL VALABIL SI IN NOUL COD COMERCIAL LEGEA MINELOR valabila din 1924 modificata neesential (procente de participare )de Carol II mineriadele COSTESTI si STOIENESTI au fost consecintele aplicarii Legii petrolului 134/1995 SI Legii minelor 61/1998 prin ABROGAREA LEGII VALABILE DIN 1924 Ca ai notrii s au batut frate cu frate , copil cu tata pusi de SOVIETICI sa respecte LEGISLATIA AIC ( RO membra fondatoare din 1895 ) , LEGEII COOPERATIEI facuta de CAROL II , e alta treaba ca ne plangem reeducatii de atunci dar nu vedem ca UE ne infometeaza si ne disloca daca nu aplicam LEGISLATIA ADOPTATA LA CENTENARUL AIC ( legislatia RO a adaptat-o pana in '70 ) si vom face asociatii , ferme ( aceasi Marie cu alta palarie ) pe VARF DE MUNTE ( unde alora nici nu le -a trecut pri minte sa faca ) "Necunoastera legilor nu te absolva de rigoarea aplicarii legilor " nu sunt vorbe in vant In fata LEGILOR NATURII ,FIZICII , TEHNICII nu tine ! Ati damblagit sau am damblagit ? PRIVITI : TITLUL III DESPRE COMERCIANTI ARTICOLUL 8 Statul, judetul si comuna nu pot avea calitatea de comercianti.ARTICOL VALABIL SI IN NOUL COD COMERCIAL !!! Da . Va da ce fura acum dar , dupa ce pune mana pe CASHCAVAL iti striga "pomanagiule "," lenesule ","nu -ti place munca ","puturosule" ... El ia CASH -ul , Tu iei CAVALUL si te uiti ca milogul in traista ..."Ce lup am fost ...Dar ce jigodie am ajuns ..." DE RETINUT IZMANA (yesman -ul ) CA NU ARE ORGAN , DOAR ACOPERA ORGANUL ! Am tras niste concluzii triste , infiorator de triste dupa discutia cu http://teodorescunicusor.wordpress.com/ si vizionarea filmuletelor https://www.youtube.com/watch?v=IOB4jq8ouT0 CAND VEZI CE AU FACUT SI CE FAC ...

 • MARINESCU IONEL
  2013-06-16 14:38

  Pentru asta s-a facut rebeliunea din 1989, starinii au ravnit la bogatiile noastre ; am ajuns colonie iar ei se comporta ca niste stapini la noi in tara. Ne-a trebuit NATO si UE, probabil ca asta este pretul !

 • barladeanul
  2013-06-18 22:24

  Sigur este siteul GISCB?????Pt ca nicaieri pe site nici unul din membrii organizatori cunoscuti, nu-si asuma si nici nu ii este mentionat numele.Ori vreti trafic si page rank pt publicitate platita??Am trimis pe facebook pe profilele a doi mebri gisc acest link sa vedem ce parere au.Daca gresesc,scuze.

 • Cristina Canepa
  2013-07-02 17:48

  Da, este situl GISCB. Puteti sa promovati situl daca vreti sa se afle mai multe despre explorarea si exploatarea gazelor de sist, am incercat sa traducem materiale aparute in presa straina precum si sa postam studii de impact sau chiar materiale editate de membri GISCB. Multumim.

 • cristiann
  2013-07-03 10:26

  vrem un miting in bucureşti e scump 8 % găze

 • garant
  2013-07-05 16:47

  Din pacate, filmul documentar despre gazele de sist Gasland la care ati pus linkul este f. prost subtitrat, nesincronizat si cu numeroase greseli gramaticale. Dupa mai multe cautari am gasit pe YT o versiune mult mai reusita, cu o subtitrare mult mai aproape de realitate si o filmare HD:
  http://www.youtube.com/watch?v=brJzoUbZzfk

 • petru
  2013-07-06 14:02

  Ca sa fim auziti trebuie sa fim egipteni sau turci.Din pacate suntem romani si atat.

 • dragos
  2013-08-16 19:24

  mda, ceausescu a contruit prea mult, prea bine
  a fost asasinat si uite am ajuns pe mana unor tradatori care au distrus agricultura, industrie, transporturi, ne cand reusrsele si ne distrug tara
  pina cand romane?

 • Dan Albu
  2013-09-23 21:19

  Filmul de pe youtube a fost cenzurat in Romania! Aveti o copie pe vimeo:
  https://vimeo.com/74932614 - documentar in limba romana despre gazele de sist

 • laura r
  2013-10-03 00:09

  Trebuie sa LUPTAM, LUPTAM si iarasi sa LUPTAM... sa o facem pentru copii nostri si pentru nepoti, pentru generatiile viitoare... si ma gandesc, uneori, de ce a mai luptat Stefan Cel Mare?? pentru cine??? ca noi , urmasii lui , suntem intr-o stare de neputinta, parca ne place doar sa privim cum hotii ne vand tara...

 • amy
  2013-10-16 16:02

  Ultima solutie!...Iesiti din case, mergeti la Bucuresti si schimbati clasa ploitica actuala!...nu mai este timp de stat ....uitati-va ce se intampla la Iasi si Vaslui...mor oamenii la proteste!...asa cum si-au permis fara acordul "prostimii" sa inceapa exploatarile, asa vor intra tot mai adanc in vietile si buzunarele noastre...noi ce am votat? ne meritam soarta...Moldova a fost intotdeauna de culoare "rosie"..haideti sa scoatem tara din mana HOTILOR ALESI PRIN VOT! Cine sunt ei sa decida pentru popor? vor sa vanda tara si ce a mai ramas din ea ...Rusine sa ne fie pentru ca de 24 de ani votam prin rocada aceeasi " actori politici " intr-un alt decor...batranii sunt umiliti la cozile umilintei de "ajutoare UE" si poate si-au vandut votul pentru un mic si o bere sa vina usl-ul la putere...ASTA ESTE ROMANIA!....Trebuie sa ne desteptam ..ACUM! Maine poate fii prea tarziu, oameni buni!...

 • Max
  2013-12-22 18:11

  URGENT: Apa fracturata – de 10 ori mai sarata decat apa marii.
  Peste 10 ani ne vom omori pentru apa?

  Aceasta este o atentionare foarte urgenta!
  Apa fracturata e de 10 ori mai sarata decat apa marii! NU SE POATE BEA!
  Repet: Apa fracturata e DE 10 ORI MAI SARATA DECAT APA MARII! Nu se poate bea!
  Repet: Apa fracturata e de 10 ori mai sarata decat apa marii! NU SE POATE BEA!
  Cine va aduce apa de baut taranilor de pe 70% din suprafata Romaniei? De unde si pentru cat timp?
  Cu ce costuri de transport si la ce pret?
  Ce vor bea animalele?
  Recoltele cresc udate cu apa sau cu saramura de acizi?

  De fapt se urmareste apa. Iar APA ESTE UN DREPT AL OMULUI!
  Sunteti mai destepti decat mine! Interesati-va si voi!
  Haideti sa oprim nebunia asta!

  VA IUBESC PE TOTI!