Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Conferinta- dezbatere „Sunt gazele de sist o problema nationala” Bucuresti, 21 noiembrie, orele 19.00

Anunţuri GISCB » Conferinta- dezbatere „Sunt gazele de sist o problema nationala” Bucuresti, 21 noiembrie, orele 19.00

Conferinta a fost filmata de Asociatia Vira si poate fi urmarita in intregime la
 
 
 
Comunicat de presa
 
Pe 21 noiembrie intre orele 19.00 si 22.00 Grupul de Initiativa al Societatii Civile Barladene (GISCB) a organizat impreuna cu Societatea Studentilor Universitatii Bucuresti (SSUB) conferinta cu titlul "Sunt gazele de sist o problema nationala?". Evenimentul s-a desfasurat la Casa Studentilor  Universitatii Bucuresti.
 
La conferinta au vorbit profesor emerit Afrodita Iorgulescu atragand atentia asupra ilegalitatii acordurilor incheiate in privinta gazelor de sist, geolog Georgeta Ionescu expunand principalele riscuri aduse de fracturarea hidraulica. Din partea GISCB au vorbit inginer Ovidiu Tiron denuntand falsurile din ziarul distribuit de ANRM in judetul Vaslui (ziar care omite accidentele cauzate de fracturarea hidraulica in alte state, dezinformand astfel cetatenii) si general Neculai Rotaru care a analizat avantajele si dezavantajele economice aduse de explorarea si exploatarea gazelor de sist in Romania, precum si situatia din comuna Izvoarele, judetul Galati.

 La conferinta-dezbatere au mai vorbit George Velcea (SSUB), Mircea Radea (asociatia Romania Vie),  Cristina Canepa (GISCB), Mircea Vintilescu (Asociatia Profesionistilor in protectia mediului). Evenimentul a fost moderat de avocat Alexandru Surcel, presedintele asociatiei Romania Vie. Inregistrarea conferintei a fost asigurata de asociatia Vira care va pune in curand pe internet filmul evenimentului. Prezentarile sustinute au fost urmate de o dezbatere.

Domnul general Neculai Rotaru a declarat in incheierea conferintei ca este nevoie ca toti activistii de mediu sa contribuie la constientizarea de catre populatie a pericolelor aduse  de explorarea si exploatarea gazelor de sist si de unirea fortelor celor care lupta in aceasta cauza.

 

 

 

Invitatie catre presa

Grupul de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene ( G.I.S.C.B.) anunta pentru joi, 21 noiembrie 2013, orele 19.00, conferinţa "Sunt gazele de sist o problema nationala?" .

  Activităţile vor avea loc la Casa de Cultura a studentilor universitatii Bucuresti (Calea Plevnei nr 61 sector 1).

Conferinta este organizata in parteneriat cu Societatea Studentilor Universitatii Bucuresti si are ca scop generarea unei dezbateri publice la nivel naţional, pe tema gazelor de sist, cu participarea societatii civile, alături de membrii G.I.S.C.B.

Dezbaterea e cu atat mai necesara cu cat guvernul actual pare ca ignora in totalitate opozitia cetatenilor in aceasta privinta ( vicepremierul Dragnea a declarat recent ca decizia privind gazele de sist ar trebui luata printr-un dialog presedinte-premier-Guvern, excluzând astfel participarea populaţiei la această decizie, ceea ce contravine prevederilor internaţionale – vezi de exemplu Convenţia AARHUS ).

Consideram ca la acest dialog trebuie să participe şi populaţia României, motiv pentru care am inițiat aceasta conferința - dezbatere la care vor prezenta  informări, respectiv: prof. univ. Afrodita Iorgulescu despre ilegalitatea acordurilor, geolog Georgeta Ionescu despre metoda folosita in explorarea gazelor de șist, inginer Ovidiu Tiron şi gl.bg(r) Rotaru Neculai (GISCB) despre noi aspecte privind gazele de șist in județul Vaslui.

Va invitam la dezbatere!

 

----------------------------------------------------

Sunt gazele de sist o problema nationala?

Conferință – dezbatere

Casa studenților Univ. București, 21 noiembrie 2013, 19.00

Program

 

Moderator: Alexandru Surcel, avocat

18.30- 19.00 Inregistrare

19.00- 19.10 Introducere

              George Velcea, președinte Societatea Studenților Universitații Bucuresti  (S.S.U.B.)

              Dr. Cristina Canepa, Grupul de Inițiativa al Societații Civile Barladene (G.I.S.C.B.)

19.10- 19.25  „Metoda fracturarii hidraulice”- Georgeta Ionescu, geolog

19.25- 19.35 „Interese in exploatare și consecințe”-   Mircea Radea, istoric

19.35- 19.50 „A.N.R.M.: campanie de  informare sau dezinformare?”

                      ing.Ovidiu Tiron, G.I.S.C.B

19.50- 19.55 Intrebari și raspunsuri

19.55- 20.10– „Explorarea și exploatarea gazelor de șist in Romania. Incotro?”

                         prof.univ. dr. Afrodita Iorgulescu (A.S.E. Bucuresti)

20.10-20.15  Intrebari și raspunsuri

20.15- 20.30  „Avantaje și dezavantaje”- Gen(r) Dr. Neculai Rotaru, G. I. S. C. B.

20.30- 21.00  Dezbatere

 

Organizatori: G.I.S.C.B., S.S.U.B.

http://www.ssub.ro/2013/11/va-invitam-la-conferinta-sunt-gazele-de-sist-o-problema-nationala/

 

  • Adauga legatura catre:
  • facebook.com
 

Comentarii

  • Marina Stefan
    2013-11-22 14:28

    Din pacate nu am putut participa dar am onteles ca s-a filmat totul. Va rog sa postati filmul astfel incat si cei care au lipsit sa fie informati. Multumesc ! Felicitari pentru initiativa !