Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Cum a reușit un grup de părinți să pună capăt unui tur educațional al Radio Disney sponsorizat de industria petrolieră

Impactul asupra democratiei » Cum a reușit un grup de părinți să pună capăt unui tur educațional al Radio Disney sponsorizat de industria petrolieră

http://thinkprogress.org/climate/2014/01/09/3144321/radio-disney-ends-oil-gas-tour/

Print

 

un articol de Katie Valentine

 

            Luna trecută [decembrie 2013], Radio Disney a început un tur cu opriri la 26 de școli, centre și târguri științifice în cuprinsul statului Ohio cu scopul de a educa copiii legat de forarea petrolului și a gazelor și transportarea lor.

            Însă părinții din Ohio și de pe tot cuprinsul țării nu au acceptat asta- mai ales atunci când au aflat că turul era finanțat în întregime de Programul Educațional al Energiei Petroliere și de Gaz din Ohio (OOGEEP), care își primește fondurile de la industria de petrol și gaze.

            Joi, Radio Disney a anunțat că va anula programul, după ce s-au strâns peste 80 000 de semnături la o petiție inițiată de Climate Parents și după o campanie pe Twitter a Sierra Club numită #DisneyFracturat.

            „Unica intenție a colaborării dintre Radio  Disney și inițiativa educațională non profit Rocking In Ohio a fost să le stimuleze copiilor interesul pentru știință și tehnologie”, a declarat un purtător de cuvânt al Radio Disney într-un e-mail către Huffington Post. „Fiind implicat în mod necugetat într-o dezbatere care nu are nici o legătură cu această intenție, Radio Disney a decis să se retragă din ultima parte rămasă din program.”

            Reprezentanții Radio Disney și OOGEEP nu au răspuns la timp pentru a fi publicați.

            Programul, „Rocking in Ohio”, era o emisiune interactivă a prezentatorilor de la Radio Disney care implicau copiii în activități precum realizarea de conducte din paie de băut pentru a învăța cum se transportă petrolul și gazul. Legăturile sale cu industria petrolieră și de gaz a generat indignarea multor grupuri, inclusiv al Centrului pentru Sănătate, Mediu și Justiție, care a trimis o scrisoare către Radio Disney joi, cerându-le să pună capăt parteneriatului cu industria petrolieră și de gaz și să oprească programul Rocking in Ohio. Scrisoarea a numit programul „o încercare de a înșela și de a spăla creierele copiilor și familiilor din Ohio” și a fost semnată de 23 de organizații din Ohio.

            Alte grupuri au găsit faptul că Radio Disney avansa un program fondat de industria petrolieră în școli de-a dreptul îngrijorător.

            „Este tulburător în primul rând prin faptul că merg în școlile primare și chiar mai îngrijorător că Disney se implică în asta”, a declarat pentru Al Jazeera America, Alison Auciello, organizator al Food And Watch din Ohio. „Nu se oferă o educație echilibrată despre petrol și gaze. Școlile publice ar trebui să invite și persoane anti-fracturare. Acest lucru pare să nu se întâmple deloc.”

            Lisa Hoyos, co-fondator și director ar Climate Parents, care a inițiat petiția CREDO Action, a precizat pentru ThinkProgress că deși ea este mulțumită de rezultat, lupta pentru a garanta că Radio Disney nu se mai implică pe viitor și în alte programe precum Rocking in Ohio nu a luat sfârșit.

            „Disney a făcut un prim pas important”, a delcarat Hoyos. „Totuși, Disney are un acces mare și semnificativ în rândul copiilor din școlile publice din Statele Unite...Noi credem că o companie orientată spre familie precum Disney ar trebui să promoveze exclusiv o energie sigură pentru copii și pentru mediu."

 

 

Traducerea de Alina Vizitiu

  • Adauga legatura catre:
  • facebook.com
 

Comentarii