Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Curtea supremă din Pennsylvania spune că este neconstituțional pentru companiile de gaz să foreze oriunde vor 19.12.2013

Interdictii legislative a fracturarii hidraulice » Curtea supremă din Pennsylvania spune că este neconstituțional pentru companiile de gaz să foreze oriunde vor 19.12.2013

http://thinkprogress.org/climate/2013/12/19/3092621/fracking-pennsylvania-unconstitutional/

Fracking site
un articol de Katie Valentine

Unele părți de mare importanță din legea data acum 2 ani care se referă la forajul din șistul Marcellus din Pennsylvania sunt neconstituționale, a decis joi [19 decembrie] Curtea Supremă a Statului.

După cum informează Pittsburgh Post-Gazette, Curtea a decis în proporție de 4 la 2 că o clauză care permitea companiilor de gaz să foreze oriunde, fără a ține cont de legile zonei, era neconstituțională. Șapte municipalități contestaseră legea de forare a șistului, cunoscută ca Actul 13, care pretindea ca „forarea, fosele de deșeuri și conductele să fie permise în orice zonă, district, inclusiv în districtele rezidențiale, atât timp cât sunt respectate anumite limite”.

Curtea a precizat că Actul 13 „perturba în mod fundamental” așteptările localnicilor din Pennsylvania care trăiau în zonele rezidențiale și că măsura nu era în concordanță cu Constituția sau cu Amendamentul pentru Drepturile Mediului din Pennsylvania.

„A descrie acest caz pur și simplu ca o problemă la discretia agenției sau a zonei nu ar surprinde esența disputei fundamentale a părților cu privire la Actul 13”, a precizat hotărârea. „Mai degrabă, în esența sa, această dispută se centrează pe o justificare afirmată a drepturilor cetățenilor la calitatea vieții pe proprietățile lor și în casele lor, în măsura în care Actul 13 amenință să degradeze aerul și apa și a valorilor naturale, panoramice și estetice ale mediului, cu efecte inerente asupra sănătății, siguranței și a atasamentului îndelungat a proprietarilor față de proprietatea lor privată.”

Reprezentanții orașelor care au contestat Actul 13 au lăudat decizia Curții.

„Păstrarea zonării este vitală pentru eforturile de planificare locală, pentru a ține activitatea industrială în afara zonelor rezidențiale și comerciale”, a afirmat pentru Post-gazette, Deron Gabriel, președintele delegației din South Fayette. „Acum putem ține activitățile industriale departe de școala și locuitorii noștri și există o presiune din ce în ce mai mare din partea industriei pentru a se plasa tot mai aproape de zonele rezidențiale.”

Pe lângă aceasta, contestări ale cetățenilor și orașelor din Pennsylvania față de clauze din lege care interzic medicilor să le spună pacienților despre impacturile asupra sănătății legate de chimicalele de fracturare au fost trimise înapoi Curții Federale pentru reevaluare. „Ordinul de tăcere al medicilor” (sau „tăcerea fracturării”) a fost recent contestat de un medic care a pretins că îi încălca drepturile care îi erau oferite prin Primul Amendament și obligațiile sale ca medic, însă contestația sa a fost respinsă de o curte din Pennsylvania în octombrie. Decizia Curții Supreme de a trimite decizia Curții Federale înapoi pentru reevaluare înseamnă probleme pentru ordinul de tăcere. Medicii și-au exprimat îngrijorarea față de această regulă din Pennsylvania și ceea ce înseamnă ea pentru pacienții lor- un raport din Pensylvania a dezvăluit o serie de probleme de sănătate care îi afectează pe locuitorii din apropierea operațiunilor de gaz natural, incluzând iritații ale pielii, dureri de cap și dureri cronice.

Traducerea de Alina Vizitiu

  • Adauga legatura catre:
  • facebook.com
 

Comentarii