Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Legislatorii din California îi solicită lui Jerry Brown să adopte un moratoriu asupra fracturării

Interdictii legislative a fracturarii hidraulice » Legislatorii din California îi solicită lui Jerry Brown să adopte un moratoriu asupra fracturării

http://thinkprogress.org/climate/2014/01/07/3126221/california-fracking-moratorium-letter-2/

California China Climate Agreement

Pe afisele protestatarilor care apar in fotografie este scris: „bautorii de apa din California sunt impotriva fracturarii hidraulice„, „nu fracturati statul de aur„, „fracturarea foloseste chimicale toxice„, „nu fracturati California„.

Katie Valentine

 

 

            Un grup de legislatori din California face apel la guvernatorul Jerry Brown să interzică fracturarea până se fac mai multe cercetări referitor la impactul acestei practici asupra sănătății și a mediului.

            Patru membri ai corpului legislativ din California i-au trimis o scrisoare guvernatorului, cerându-i să pună o interdicție asupra fracturării, cât timp statul „investighează pe deplin știința din spatele fracturării pentru extracția de petrol”.

            „Implicațiile vaste ale fracturării asupra sănătății și siguranței publice, cât și imensa îngrijorare publică față de practică, cer acțiunea noastră colectivă și urgentă”, scriu membrii grupului. „Credem că este timpul să ne alăturăm californienilor care condamnă pericolele pe care le ridică fracturarea pentru comunitățile lor.”

            Scrisoarea este parte a unei campanii CREDO Action pentru a adopta un moratoriu asupra fracturării în California. Scrisoarea este semnată de membrii corpului legislativ Das Williams, Adrin Nazarian, Richard Bloom și Marc Levine, care anul trecut au înaintat fără succes o legislație asupra fracturării.

            „Nu cred că avem destule informații pentru a continua să permitem industriei petroliere să lucreze fără opreliști înainte ca aceste reglementări să existe”, a precizar Levine pentru Sacramento Bee.

            Anul trecut, California a adoptat SB 4, primul aviz al fracturării, ca lege, care a intrat în vigoare la începutul lui 2014. Legea a atras dezaprobarea activiștilor de mediu din stat, care spun că nu reușește să-i protejeze pe californieni de posibilele pericole ale fracturării. Legea cere companiilor petroliere și de gaz să divulge substanțele chimice pe care le utilizează în procesul de fracturare, și le va cere să obțină un permis pentru fracturare, să informeze vecinii înainte de a fora și să monitorizeze calitatea apei subterane și a aerului. Legea stipulează de asemenea că oficialii statului trebuie să încheie un studiu până în 2015, care evaluează riscurile fracturării, însă nu impune un moratoriu asupra procesului până la terminarea studiului. Consiliul editorial al LA Times a numit reglementările SB 4 „atât de diluate încât să fie inutile”.

            După adoptarea SB 4, un grup de savanți a făcut de asemenea apel la guvernatorul Brown pentru a adopta un moratoriu asupra fracturării pe perioada cercetărilor. Douăzeci de oameni de știință- inclusiv James Hansen, fostul șef al Institutului Goddard pentru Studii Spațiale din cadrul NASA și susținător vocal pentru luarea de atitudine față de schimbarea climei, și Michael Mann, profesor de meteorologie la Universitatea Penn State- au semnat scrisoarea care sublinia impactul emisiilor, amenințarea contaminării periculoase și cantitățile mari de apă necesare pentru extragerea gazului și petrolului din rezervele de șist ale Californiei.

            În ciuda acestor scrisori, biroul guvernatorului Brown nu a dat nici un semn că va lua în considerare un moratoriu în stat.

            „După o întinsă dezbatere, membrii consiliului legislativ- inclusiv autorii acestei scrisori- au votat să adopte SB 4, care a devenit efectiv în urmă cu 5 zile”, a precizat purtătorul de cuvânt ale guvernatorului Brown, Evan Westrup, pentru Sacramento Bee. „În acord cu acest aviz,  a început procesul de reglementare, iar noi încurajăm acești legislatori și alți cetățeni interesați să participe activ.”

 

Traducerea de Alina Vizitiu

  • Adauga legatura catre:
  • facebook.com
 

Comentarii