Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Presedintele Exxon nu vrea camioane pentru fracturare în curtea sa

Impactul asupra democratiei » Presedintele Exxon nu vrea camioane pentru fracturare în curtea sa

http://marcelluseffect.blogspot.ro/2014/02/exxon-ceo-doesnt-want-frack-trucks-in.html

Traficul pentru industria de fracturare la un loc de aprovizionare cu apă din Pennsylvania

 

Am arhivat asta cu titlul ”Găini care vin acasă să se cuibărească”. Potrivit unui articol din Wall Street Journal de la începutul săptămânii acesteia [17-23 februarie 2014], Rex Tillerson nu vrea ca un turn de apă să fie construit lângă ferma sa de cai deoarece ar putea aduce multe camioane de fracturare în vecinătatea sa. Iar asta, spune el, ar fi o mare pacoste. 

Tillerson, se pare, este președintele și directorul executiv al Exxon Mobile Corp- compania care se implică în … fracturare. Aceeași companie care se confruntă cu reclamații pentru cele peste 50 000 de galoane de deșeu de fracturare scurse în Pennsylvania. Și în timp ce el și compania sa susțin fracturarea oriunde, Tillerson nu-și dorește neplăcerea și urâțenia unui turn de apă în curtea sa.

Tillerson și vecinii săi din Bartonville, Texas, au deschis un proces pentru a bloca construcția unui turn de apă, deoarece este ilegal și e o neplăcere. Turnul de 48,7  metri se află în vecinătatea proprietății lui Tillerson și va răpi din frumusetea priveliștii- o acuzație contrazisă de compania de apă care pretinde că deja sunt linii de tensiune care străbat priveliștea, deci ce mai contează încă un lucru?

Localnicii se tem că, compania de apă ar putea furniza surplusul de apă de care nu au nevoie ei acum pentru a fi folosită in fracturarea hidraulică.  "Construirea unui turn de apă va crea o neplăcere constantă și insuportabilă celor care locuiesc în apropierea sa", se precizează în plângere. Mai este scris că:  "Un turn de apă va avea luminile aprinse la orice oră din noapte, trafic spre turn și de la turn la ore necunoscute și nerezonabile, zgomot de la echipamentul mecanic și electric necesar pentru a menține și  a opera turnul de apă…"

În plus, localnicii se tem că, compania de apă va "vinde apa exploratorilor petrolieri și de gaz pentru a fractura formațiunile din șisturi, ceea ce va duce la prezența camioanelor grele pe FM 407, creând o problemă cu zgomotul și pericole de circulație."

Și mai este ceva: localnicii consideră că utilizarea apei trebuie să se supună hotărârilor zonale locale și drepturilor rezidenților care s-au bazat pe aceste hotărâri și pe legile orașului când și-au cumpărat proprietatea. Proprietatile din zona, apropo, costa in jur de milioane de dolari. Ceea ce ar explica de ce un președinte de companie petrolieră duce aceleași bătălii ca și fermierii de lactate din zona Marcellus: orașul și oamenii din zonă au dreptul să se aștepte ca și corporațiile să se supună regulilor lor. Regulii lor de Acasă.

            În comentariile către Consiliul Local de la întâlnirea comunitatii sale din noiembrie, Tillerson și-a exprimat îngrijorarea că permițând construirea unui turn de apă s-ar deschide ușa către o dezvoltare necontrolabilă. El a spus: "Nu pot sta într-un loc unde nu știu pe cine să mă bazez și pe cine nu."

 

 

Traducere de Alina Vizitiu

  • Adauga legatura catre:
  • facebook.com
 

Comentarii