Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Impactul asupra democratiei

 • Adauga legatura catre:
 • facebook.com
 • Cum a reușit un grup de părinți să pună capăt unui tur educațional al Radio Disney sponsorizat de industria petrolieră

  In scolile vasluiene au fost impartite ziare gratuite publicate de ANRM in care industria de fracturare hidraulica era prezentata numai in roz. Iata ca aceasta metoda de spalare a creierelor copiilor este folosita si in Statele Unite, prin intermediul unei companii dragi copiilor, Disney. Afland de intentia acestei companii de a face o campanie pro fracturare in scoli, parintii s-au solidarizat si au adunat 80 000 de semnaturi prin care isi exprimau dezacordul cu aceasta campanie. Disney a dat inapoi.

 • Jocurile de cuvinte duc în eroare publicul american în legătură cu fracturarea

 • O comisie sponsorizată de industrie a decis că substanțele chimice folosite la fracturare în Carolina de Nord vor rămâne secrete

  shutterstock_159179780
  Desi divulgarea substantelor folosite la fracturare si a concentratiilor respective este esentiala pentru stabilirea eventualei contaminari a  apei, pentru tratarea celor care se imbolnavesc si pentru oamenii de stiinta care studiaza impactul adus de fracturare, o comisie a aprobat ca substantele folosite in Carloina de Nord sa ramana secrete.

 • O companie de fracking a făcut ca o femeie să nu mai aibă voie în băcănia ei

  O companie puternica de gaz ii interzice unei pennsylvanene, Vera Scroggins,  vehementa oponenta a fracturarii hidraulice, sa mai intre pe orice teren concesionat de companie. Femeia nu mai are dreptul sa calce nici în spital, nici la bancă, nici în perimetrul celor 809 km unde compania are dreptul de a fora.
  Inamicul public nr 1, Scoggins, declara: "Ar fi putut la fel de bine să-mi pună o brățară cu GPS la gleznă și să mă urmărească oriunde m-aș duce. Mă simt ca un prizonier, simt că drepturile mele au fost tăiate, că au fost limitate. "

  Suna cunoscut, a la Pungesti? Compania concesioneaza, imprejmuieste, aduce jandarmii, interzice accesul si ramane un 'bun vecin'. Totul e legal. Raii sunt localnicii care nu pot intelege de ce ajung sa traiasca precum prizonierii intr-o inchisoare, fara sa fi facut nimic rau. Realitatea s-a transformat in cosmar. Lumea pare ca apartine companiilor de gaz. Cei care isi concesioneaza terenul la astfel de companii sa stie ce fac.

 • Presedintele Exxon nu vrea camioane pentru fracturare în curtea sa


  Ipocrizie sau ironia sortii? Directorul executiv al companiei Exxon, cea care este invinuita pentru 50 000 de galoane de deseuri de fracturare deversate in Pennsylvania, a ajuns sa se confrunte el insusi cu neplacerea de a avea in vecinatate un santier de fracturare. Desi compania Exxon desconsidera toate reclamatiile facute de rezidentii din PA cu privire la poluarea, zgomotul, traficul aduse de fracturarea hidraulica intr-o zona, seful executiv al Exxon nu accepta aceasta poluare, acest zgomot si acest trafic langa ferma personala. Pai bine domnule/ tovarase Tillerson, un proverb romanesc spune asa: ce tie nu iti place, altuia nu-i face! Un comentariu la articol, venit din partea unei rezidente din PA: 'ar trebui sa cadem cu totii de acord asupra unui lucru: proprietatile noastre, scolile noastre, spitalele, orasele noastre, toate merita aceeasi protectie precum proprietatea lui Tillerson.'
  Asa ar trebui sa fie dar vedeti ca democratia in SUA nu este pentru toti, ci doar pentru sefi... Unii sunt mai egali decat altii sau in limbaj poetic, democratia nu e pentru catei.  

 • Victimă a fracturării dată în judecată pentru defăimare după ce a dovedit că apa potabilă este inflamabilă

  Steve Lipsky: Cred că cel mai dezamăgitor lucru care te doboară este când realizezi capacitatea agențiilor de stat, a agențiilor federale esențialmente...Adică, EPA, Departamentul de Justiție care a fost aici, TSQ...toate au fost martore, toate știu că aceasta nu este o farsă, că este real, și că datorită unor situații politice, mi-au întors cu toate spatele. Știu că oamenii de știință au fost acolo, că faptele sunt acolo și că există o problemă și e periculoasă. Doar pentru că șefii lor le-au spus „Stați de-oparte și nu vă băgați!”... Și probabil cel mai dezamăgitor lucru este cum nu am crezut că sistemul e atât de viciat așa cum este de fapt.

  Reporter: Ce ați vrea ca alți americani să știe...acolo unde vine fracturare în zona lor...ce ar trebui să știe, ce li s-ar putea întâmpla?

  Steve Lipsky: Doamne ferește să ai o problemă cu apa, că nu te va ajuta nimeni. Adică, în momentul de față nu este nimeni care să te ajute. Ești pe cont propriu.

  -----------------------

  Într-o cultură în care industria de petrol și gaze cheltuiește milioane pe campanii de PR și angajează reprezentanți cu educație militară în operațiuni psihologice pentru a intimida cetățenii, unde agențiile de reglementare și oamenii de știință riscă hărțuirea atunci când rezultatele lor nu sunt „prietenoase cu industria”, unde avocații nu vor să preia clienți care au cazuri împotriva industriei, de teamă că vor pierde lupta cu producătorii de energie, și unde contribuțiile de campanie ale industriei pătează politicienii și judecătorii de pe orice treaptă a ierarhiei, câți oameni vor riposta la fel de ferm așa cum a făcut Steve Lipsky?

 • Decizie judecatoreasca: administratia Obama nu a tinut seama de riscurile fracturarii 9 aprilie 2013

  Sursa: http://rt.com/usa/fracking-judge-california-obama-583/
  Un judecator responsabil din SUA  trage la raspundere un stat iresponsabil.
  Judecătorul Paul Grewal din California a invalidat un act federal prin care statul California a concesionat teren din proprietatea publică din localităţile Fresno şi Monterey unor companii ce doreau să extragă gaze de şist, fără a lua în considerare impactul fracturării hidraulice asupra mediului. Acţiunea în instanţă s-a datorat faptului că populaţia , îngrijorată, a protestat ca urmarea a temerii că în zonă s-ar putea dezvolta exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, despre care se ştia că a cauzat multă suferinţă oamenilor. Această decizie importantă recunoaşte că fracturarea hidraulică prezintă riscuri noi în California pentru oameni, aer, apă şi faună, pe care agenţiile guvernamentale nu ar trebui să le ignore.

 

Comentarii