Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Nu locuiesc în zona Bârlad/Vaslui - ar trebui să-mi pese ?

Intrebari frecvente » Nu locuiesc în zona Bârlad/Vaslui - ar trebui să-mi pese ?

Alăturat aveţi harta perimetrelor concesionate de guvernele României. ( sursa : ANRM, 17 oct 2013)

Nicolae Steinhardt: “La ce bun să afirmi întristat că unirea ortodocşilor cu Biserica Romană s-a făcut în mod silnic ori să te ridici cu vehemenţă împotriva cotropirii otomane în perioada cînd altele erau chestiunile arzătoare la ordinea zilei: chestiunile arzătoare la ordinea zilei erau închisorile, erau procesele însoţite de recunoaşteri şi autoacuzări ale inculpaţilor, erau pedepsele administrative; a le denunţa pe acestea ar fi însemnat să rosteşti că doi şi cu doi fac patru.”


Acum trebuie sa denuntam nedreptatile si abuzurile din acest moment.


Nicolae Steinhardt: “Când arde casa vecinului, nu stau să mă rog şi să mă îmbunătăţesc, ci chem pompierii, alerg la cişmea”.

 • Adauga legatura catre:
 • facebook.com
 

Comentarii

 • amalia rosu
  2014-08-18 18:19

  Toata tara a fost concesionata firmei de exploatare a gazului de sist Chevron...
  Acolo unde exploatarea este interesanta d.p.d.v. economic, se va face!
  Mai devreme sau mai tarziu vom avea fiecare de-a face cu aceasta problema!
  si.... "paza buna trece primejdia rea", in cazul nostru, sa ne organizam, sa reactionam, sa protestam PASNIC !
  Nu mai este timp nici de naivitate, nici de credulitate!
  Informati-va cat mai mult si formati-va o parere proprie si, mai ales, luati atitudine!

 • Rentea Cecilia
  2013-12-05 21:38

  Buna ziua,
  Situatia este absolut ingrijoratoare pentru noi toti si consider ca ar trebui sa se organizeze un referendum national referitor la aceasta situatie. Sunt absolut sigura ca majoritatea covarsitoare a romanilor ar fi impotriva exploatarii gazelor de sist, un procedeu sinistru menit distrugerii mediului si otravirii apelor. Daca exista o petitie impotriva exploatarii astept un e-mail de la dvs.

 • Brezeanu
  2013-12-07 13:19

  Tuturor trebuie sa ne pese. Romania e tara noastra. Problema e in primul rand de mediu iar propagarea efectelor nocive, dupa cum stie toata lumea se face la sute chiar mii de kilometri.

 • Ioan Marian
  2014-03-10 16:01

  Buna ziua,
  Sint total de acord cu un referendum privitor la interzicerea totala a explorarilor si exploatărilor gazelor de sist, precum si a cianurilor in extracției de aur, pe toată suprafața României, insa mai intii ar trebui informata populatia in mod corect, prin presa si televiziune. Pe de o parte informațiile din acest site sint foarte utile, pe de alta parte trebuie adăugate explicatii de la procese din Franța, Pennsylvania si alte state care au interzis explorarea si exploatarea gazelor de sist, pe motivul atingerii dreptului la viata si la un mediu sănătos.
  Dupa ce va fi facut acest referendum, va trebui pus in aplicare, nu așa cum s-a procedat cunreferendumul validat ce a limitat numărul parlamentarilor la 300 si a decis Parlament unicameral.
  Da, tuturor trebuie sa ne pese. Toți vom fi afectați negativ daca nu spunem acum ce avem de spus. Planul Chevron este de a începe explorarile simultan in cit multe regiuni, trebuie sa acționam cit mai repede, sa informam toți prietenii, toate rudele pentru ca sa nu mai existe nimeni care sa fie indiferent sau sa spună ca nu a auzit de probLema gazelor de sist si a cianurilor.