Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Opt persoane rănite în explozia unui puţ de gaz în West Virginia: "Vii la tura de foraj, faci ce ai de facut si nu pui intrebari" 7.07.2013

Impactul asupra sanatatii » Opt persoane rănite în explozia unui puţ de gaz în West Virginia: "Vii la tura de foraj, faci ce ai de facut si nu pui intrebari" 7.07.2013

Sursa: http://www.post-gazette.com/stories/local/region/eight-injured-in-wva-gas-well-explosion-694602/

Un puţ de gaz natural din West Virginia a explodat duminică dimineaţă, rănind opt oameni. Serviciul Medical de Urgenţă din districtul Doddrige a menţionat că puţul, situat aproximativ la o oră sud vest de Morgantown în New Milton a luat foc în jurul orei 4 a.m. Patru persoane au fost duse cu avionul la centrul de arşi al Spitalului West Penn; celelalte patru au fost tratate local. Nu a fost clar dacă toate victimele erau muncitori.

Oficialităţile nu ştiu de ce a explodat puţul, dar spun că duminică după amiază focul era sub control. Puţul este proprietatea Antero Resources, cu sediul in Denver.

Câţiva membri de familie au mers la Pittsburgh pentru a fi cu victimele. O astfel de persoană este Diana Arbogast, care a stat cu familia ei în sala de aşteptare a secţiei de arşi a spitalului West Penn, aşteptând veşti de la medic. Soţul ei, Charlie, instalator şi şofer de camion care lucra la garnitura puţului, a suferit arsuri de gradul III la genunchi, antebraţe, mâini şi faţă.

Ea a precizat că nu mai vorbise cu el de vineri, când a plecat la lucru, la locul de foraj al Antero Resources. Bărbatul de 57 de ani era plecat de mai bine de 40 de ore dinaintea exploziei. Următoarea dată când a auzit de soţul ei, a mărturisit ea, acesta se afla într-o ambulanţă în drum spre spital. Nu putea să-i vorbeasca, dar un coleg de muncă i-a transmis mesajul: că o iubeşte.

“Vii la turla de foraj, faci ce ai de făcut şi nu pui întrebări”, a precizat doamna Arbogast.

Membrii familiilor au menţionat că au fost duse cinci persoane la Pittsburgh, nu patru. Doi lucrători de la securitatea muncii însărcinaţi cu cercetarea accidentului îi vizitaseră duminică după amiază dar nici unul nu ştia cu sigurantă ce se întâmplase.

 

Traducere de Alina Vizitiu

  • Adauga legatura catre:
  • facebook.com
 

Comentarii