Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Problema morală

 

21 Ianuarie 2012

Ponta declară, referitor la guvernul Ungureanu : „Descoperirea de către presă a unor noi concesiuni privind exploatarea gazelor de şist...toate acestea într-o singură săptămână. USL constată că mandatul premierul Ungureanu...are legătură cu interese externe României şi care trebuie să se finalizeze cel mai târziu în noiembrie. Guvernul Ungureanu vinde ce a mai rămas din resursele României „

Ponta, 2013 : "Ce să fac? Doar pentru că am zis în opoziţie ceva, acum, dacă...? Nu vreti sa fim si noi intre primii?"

Informare : iata doua situatii in care suntem totusi primii in Europa - avem cea mai scazuta speranta de viata la nastere si cea mai mare mortalitate infantila. Desigur, acum vom putea sa ne consolidam aceste pozitii.


AFACEREA GAZELE DE SIST, CHEVRON (1) - BOMBA... de medialert
Senatorul Mircea Diaconu (PNL, USL)se declara impotriva exploatarii gazelor de sist; votul Senat al parlamentarilor USL este in favoarea inceperii exploatarilor . Cum a votat senatorul Mircea Diaconu ? Gasiti lista cu votantii si rezultatul votuui la baza acestei pagini .


Ponta la TVR despre Chevron, gazele de sist... de medialert

"Ce să fac? Doar pentru că am zis în opoziţie ceva, acum, dacă...? Nu vreti sa fim si noi intre primii?"

Legat de exemplul american : statul NewYork a instituit moratoriul privind exploatarea ; mai multe state SUA au interzis exploatarile

Impactul asupra mediului : studiile americane si europene pot fi citite in sectiunea Studii de impact

Problema economica :  Acordurile se bazeaza pe plata unei redevente; Romania nu primeste gaz. Analize economice gasiti in sectiunea Problema economica

Avansul tehnologic : aparitia unor noi tehnologii nu este garantata; exploatarile vor incepe acum. Daca tehnologia actuala este sigura, de ce este nevoie de alta ?


PERICOLUL GAZELOR DE SIST si ipocrizia... de medialert

Explorare vs. exploatare : 1) contractul cadru prevede ca se poate trece direct la exploatare fara avize suplimentare; 2) daca in urma explorarii a se va gasi gaz, compania operatoare va impacheta sondele si va pleca ? 3) „ Explorarea unui zăcământ se încheie prin operaţiunea de exploatare experimentală …. „ –  citat din acordul petrolier, cap.” definiţii” – pg. 7.

"Gazul nu se dizolva in apa" : este adevarat , metanul nu se dizolva in apa (deoarece legaturile C-H din metan nu sunt polare). Dar tocmai acest comportament face ca metanul sa fie prins in apa fara pierderi insemnate si sa poata fi antrenat de catre apa. A se citi si studiul semnat de David Yoxtheimer de la Penn State University  si manualele de chimie organica din invatamantul preuniversitar.

Independenta energetica : subiectul este descris in sectiunea Problema economica

22 martie 2012 Extrase din cuvântul d-lui Buzatu  (presedinte CJ Vaslui) :

Ei vor să facă la noi aici doar primul pas… Eu le-am spus că aici există credinţa înrădăcinată în rândul locuitorilor că dacă se face primul pas este urmat de al doilea pas în mod sigur. Vreau să vă spun că trebuie să vă îndreptaţi toată energia în direcţia unei opoziţii active împotriva exploatării gazelor de şist…. În realitate noi vorbim cuiva, vorbim Guvernului, vorbim majorităţii parlamentare care nu este prezentă aici…

Aşa cum v-am spus oameni buni şi buni cetăţeni, noi am făcut primul pas …

De câte ori veţi fi chemaţi şi sensibilizaţi să fiţi aici prezenţi din ce în ce mai mulţi pentru a dovedi că sunteţi buni cetăţeni, pentru că eu cred că buni cetăţeni sunt aceia care au grijă de ei, de familiile lor şi de concetăţenii lor.

Sunt aici şi voi fi prezent aici pentru a spune întotdeauna NU acestei companii, Nu acestei activităţi.

27 mai 2013

vezi emisiunea Realitatea TV - randul urmator

REALITATEA LA RAPORT

Emisiunea se poate urmari integral la adresa http://www.realitatea.net/realitatealaraport.html    (emisiunea de Luni, 27 mai 2013)

Extrase din emisiune :

 

 

 

 

  • Adauga legatura catre:
  • facebook.com
 

Comentarii