Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Scrisoare deschisa catre prim-ministrul Ponta despre abuzurile din Pungesti

Anunţuri GISCB » Scrisoare deschisa catre prim-ministrul Ponta despre abuzurile din Pungesti

Domnule Prim Ministru Victor Ponta

Noi, cetăţeni ai României, conştientientizând pericolele la care, fără judecată şi fără discernământ, vreţi să ne supuneţi familiile şi în special copiii noştri, prin facilitarea unor companii străine să utilizeze fracturarea hidraulică la explorarea şi exploatarea gazelor de şist, care in data de 02 dec 2013 ne-am adunat la Pungeşti, vasluieni, suceveni, timisoreni, clujeni, bucuresteni, ieşeni, galaţeni, constanţeni şi din acest loc ţinem să vă transmitem următoarele:

1. Toate persoanele din România, plătite din bani publici, a căror activitate profesională are repercursiuni asupra statului şi cetăţenilor României, sunt obligate legal, dar şi moral, să se informeze temeinic, obiectiv şi în mod continuu şi să acţioneze cu prudenţă, responsabilitate şi cu bună credinţă în orice problemă cu consecinţe grave asupra populaţiei şi mediului, cum este cea a gazelor de şist .
Mai devreme sau mai târziu, în funcţie de decizia luată individual, fiecare va răspunde în faţa legii şi în faţa propriei conştiinţe, iar istoria îl va consemna pe un loc de onoare sau de blamare.

2. Chiar staţi aşa de liniştit pe scaunul pe care îl ocupaţi, atâta timp cât, înainte de alegeri, condamnaţi guvernul Ungureanu pentru acest lucru iar după alegeri aţi devenit cel mai mare lobbyst al exploatării gazelor de şist ? Oare câştigarea unor voturi prin minciună şi manipulare nu vă provoacă o anumită jenă ? Se pare că nu, atâta timp cât susţineţi acest proiect cu unelte de represiune, cum este jandarmeria română şi culmea, o faceţi chiar la ceas de sărbătoare, de
ziua naţională a României, pe întuneric şi cu peste 600 de jandarmi (unii susţin că au fost aproape 1000) trimişi „să-i pună la punct” pe cei 100 sau 200 de localnici la care, ce-i drept ne-am adunat şi noi!  Este foarte clar că, acum, atât dumneavoastră cât şi dlui Preşedinte Băsescu ( a cărui tăcere e foarte suspectă) vă convine această modalitate de intrare în forţa, cu ajutorul jandarmeriei. Ea nu face decât să scoată în evidenţă cinismul, lipsa de respect faţă de acest popor, lăcomia după averi şi avantaje nemeritate şi multe alte aspecte urâte care vă caracterizează. Câtă ură nemeritată o arătaţi pe faţă acestor oameni care v-au votat cu atâtea speranţe şi credinţă că le veţi fi de folos?!!!!

3. După gestul pe care l-aţi făcut de a-i felicita pe jandarmi pentru modul în care au acţionat, gest asemănător mentorului dumneavoastră, dl Ion Iliescu care, altădată, mulţumea minerilor pentru victimile  mineriadei din Bucureşti dovediţi clar că nu cunoaşteţi realitatea de la
faţa locului şi mai clar că nu vă interesează această realitate.
Vă transmitem noi starea de teamă şi disperare a localnicilor, stare care i-a cuprins ca urmare a brutalizării, lovirii cu bastonul, împingerii ca pe animale în vagon prin noroiul locului. Nu v-a informat nimeni despre oameni internaţi în spital, despre cei arestaţi şi mai grav de stresul la care sunt supuşi cetăţenii din Pungeşti şi Siliştea de către jandarmii dumneavoastră ( ai noştri nu mai sunt !) pe care îl provoacă în continuare în zonă. Oare de ce aceştia au rămas în zonă? Aţi înfiinţat noua garnizoană Pungeşti? Îi întâlnim şi ne opresc fără nici un motiv din com. Pogana, jud. Bacău (aflată la peste 20 km de Pungeşti şi care cred că nu are nici o legătură cu com. Pungeşti!!!) şi în toate localităţile din zona Pungeşti. Se comportă de parcă am fi la trecera unei graniţe.
Oare de ce îi stresează pe cetăţeni cu amenzi pentru o roabă purtată pe drum, pentru o căruţă cu un număr murdar de noroi şi multe altele sau îi întreabă ce caută pe uliţa satului la orele 23.00?
Poate că mai normal ar fi să-i amendeze pe cei de la Chevron care trec cu maşinile lor de mare tonaj peste podul din Ivăneşti care nu suportă decât maxim 10 tone şi nu 20-35 de tone! Acest fapt ilegal
este trecut cu vederea de oamenii legii care se pare că servesc interesele Chevronului în timp ce noi cetăţenii României îi plătim.
Nu este elegant domnule prim ministru Victor Ponta să acceptaţi în anul 2013 o asemenea situaţie! Chiar nu vă interesează de loc realitatea acestor români moldoveni din zona Pungeşti?
Domnule prim ministru masinariile lui Tender au încălcat nenumărate proprietăţi private cu ocazia prospectiunilor seismice!
De fiecare dată cetăţenii au apelat la 112 dar niciodată jandarmeria nu a venit să le protejeze propietatea! Oare este normal? Pentru dumneavoastră se pare că da!!!!
Se pare că persistaţi în aceeaşi poziţie de a ne manipula şi a ne arăta că noi, după alegerile din 2012, nu mai contăm şi am devenit cetăţeni de care vă puteţi dispensa!
Domnule prim ministru Victor Ponta, apreciem că susţinerea pe care a faceţi companiei Chevron, o faceţi în condiţii de încălcare a legii şi de nerespectare a intereselor poporului român şi a intereselor României!
Domnule prim ministru încălcarea interesului naţional nu înseamnă decât trădare!!! Nu credeţi?! V-au demonstrat-o clujenii în 6 decembrie 2013 la Cluj când v-au huiduit şi v-au cerut demisia.
Oare realizaţi în ce haos sunteţi în stare să aduceţi această ţară?!
Chiar dacă nu vă prea interesează, vă aducem totuşi la cunoştinţă că şi copiii din Pungeşti au mult de suferit datorită stresului la care supuneţi satele din jur cu jandarmii dumneavoastră şi unii au ajuns într-un stadiu de stres care este chiar de speriat, astfel:
• Ionut , un copil de 10 ani, visând în somn că vine sonda, s-a speriat asa de tare ca a sarit din pat descult şi a luat-o la fugă prin zăpada. Noroc ca mama acestuia a descoperit repede lipsa lui din pat si l-a recuperat din gradina casei unde, in pijamale si piciorusele goale, plângea în zapada. Intrebându-l de ce a iesit afara, copilul i-a raspuns ca a visat ca „vine sonda si trebuie sa fugim de aici ca sa nu murim!!” şi a dat intr-un plâns în hohote.

• Copiii de la şcoala din Pungeşti, întrebaţi ce cadouri vor să le aducă Moş Crăciun, cu feţele îndurerate şi plânse, afectaţi aşa cum numai un copil o face, de ţi se rupe inima, au răspuns că ei nu vor să le aducă moşul ceva, ei vor să li se ia. Să li se ia sonda şi jandarmii ``de pe cap”.
Acesti copii trăiasc sentimente atât de dure şi chinuitoare care le vor ataca sanatatea de la această vârstă fragedă. Ai dumneavoastra au în schimb asigurat tot ce le trebuie la varsta asta, ba mai mult decât atât. Suntem siguri.
Când oare o să vă intereseze şi soarta copiilor din Pungeşti şi localităţile din jur?
  • Adauga legatura catre:
  • facebook.com
 

Comentarii