Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Tehnologia fracturarii implică multa apa. Cat plateste operatorul pentru aceasta resursă?

Intrebari frecvente » Tehnologia fracturarii implică multa apa. Cat plateste operatorul pentru aceasta resursă?

Dumneavoastră plătiţi pentru apă. Conform acordului cu investitorul, acesta utilizează resursele de apă gratuit.

Câtă apă este consumată ?

Se utilizează între 1 şi 8 milioane de galoane (1 galon =3,8 litri) pentru o etapa de fracturare la o singura sonda. Activitatea unei sonde presupune in general fracturari repetate.

Cum este transportata apa ?

In general cu camioanele de mare capacitate. Pentru o etapa de fracturare se pot folosi pana la 400 de camioane doar pentru aprovizionare. Desigur, tot cu camioanele se vor transporta si o parte din produsele rezultate, gazul, apele uzate. Camionele vor circula pe drumurile Romaniei, care trec in mare parte prin interiorul localitatilor. (pentru o descriere a procesului , accesati http://www.dangersoffracking.com/ )

Despre importanta resurselor de apa puteti gasi materiale de studiu pe Internet. In general entitatile care investesc in resurse strategice au in vedere resursele de apa de pe tot globul.

 • Adauga legatura catre:
 • facebook.com
 

Comentarii

 • PREDA MARIAN
  2013-10-21 11:23

  Un site intradevar util.

  Un mare NU exploatarii gazelor de sist.
  Am ajuns o tara de lume a 3-a - numai acolo singurele surse de venit sunt zacamintele.
  Se pare ca industria si agricultura s-a distrus cu buna stiinta, pt a putea fi exploatati ulterior.

  Propun introducerea in Constitutia Romaniei a unui articol care sa impuna tuturor guvernelor prezente si viitoare, urmatoarele:

  EXPLOATAREA ZACAMINTELOR NATIONALE SA SE FACA NUMAI, SI NUMAI CU ACORDUL CETATENILOR SAI, PRIN REFERENDUM, IAR EXPLOATAREA ZACAMINTELOR SA SE FACA NUMAI DE COMPANII DE STAT INTR-O EVENTUALA COOPERAE CU COMPANII ROMANESTI.

 • Tudose Doina
  2013-11-19 17:47

  Cetatenii care si-ar da acordul ar fi iresponsabili ca si cei care au semnat acordul. Nu e nevoie astfel de referendum si nu are importanta opinia unor cetateni tradatori de tara si de neam ci e nevoie de anularea oricarei legaturi cu Chevron. Afara cu criminalii si tradatorii de tara ,nu avem nevoie de ei.