Sunteţi de acord cu exploatarea gazelor de şist ?

Un rezervor de gaz a explodat în estul cantonului Wayne, statul Ohio, 16 martie 2013

Impactul asupra bunastarii » Un rezervor de gaz a explodat în estul cantonului Wayne, statul Ohio, 16 martie 2013

De Marilyn Miller, reporter pentru Beacon Journal

Publicat: Martie 16, 2013 - 07:56 AM

Sursa: http://www.ohio.com/news/break-news/well-explodes-in-eastern-wayne-county-1.381615

Orasul CHIPPEWA: echipaje de pompieri de la mai multe departamente din cantoanele Wayne si Summit au petrecut mai multe ore vineri seara pentru a stinge flăcările de la un tanc după o explozie la un put din Chippewa.

Norii de fum negru au urmat dupa o explozie puternica care a putut fi simtita la trei mile distanță și a trimis flăcări pana la copacii inalti de 30 de picioare de pe soseaua Taylor.

Locotenentul de pompieri din Chippewa, Cody Post, a spus că erau două rezervoare de stocare pe sit, care contineau gaz natural și țiței.

 

"Ei [muncitorii] instalau inca echipamentele, nu terminasera încă", a spus el. "Cele două rezervoare erau unul lângă altul și unul din ele a explodat, iar celălalt a suferit unele daune. Am întârziat sa incepem sa il udam pentru că am vrut sa fim asigurați că nu era pe cale să explodeze în timp ce noi am fi incercat sa stingem focul. "

 

Nu au fost raniti.

Zachary Jenkins a declarat că de abia sosise la locul de muncă, la o fermă, atunci când site-ul de foraj de lângă terenul de golf Chippewa a explodat în jurul orei de 04:45 pm.

Jenkins a declarat ca forta exploziei chiar la o jumătate de milă distanță a fost atât de mare, incat el a crezut că a cazut ceva greu pe camionul sau.

"A zguduit geamurile și a cutremurat camionul", a spus el.

În câteva secunde, a spus Jenkins, cerul s-a umplut de flăcări și fum.

"Erau doar fum și flăcări peste tot", a spus el.

Jenkins a declarat că a condus pana la site-ul cu explozia si a vazut cativa copaci care au fost doborâți de explozie.

A spus că a privit cum jucători de golf au fugit de pe teren departe de flăcări ca să se adăpostească în club.

"Nu credeam ca niste cărucioare de golf ar putea conduce așa de repede", a spus Jenkins.

Soția sa, Jael Edgerton, care locuieste la aproximativ trei km distanță de oraselul Clinton din cantonul Summit, a spus ca a simtit explozia în interiorul casei lor aflata langa drumul Cleveland-Massillon.
 

"Am auzit un huruit", a spus ea. "Am crezut că ceva a căzut în curtea noastră."

Adolescenti
i Anthony Miller și Steven Jones au declarat că se dadeau cu placa pe deal în jos pe strada lui Taylor cand au auzit explozia.

"Urmatorul lucru
pe care ni-l amintim e ca pamantul s-a clatinat sub picioarele noastre", a spus Miller. "N-am mai auzit o explozie atât de mare în viața mea. Primul lucru pe care l-am făcut a fost sa fugim cat de repede am putut. Am văzut un fum negru și a auzit o doamnă strigând după ajutor în casa ei de peste drum.

"Am vrut să mă asigur că nu
luase casa ei foc."
El a spus
ca femeia crezusei-a lovit ceva casa.
"A fost ca o
detunatura de pusca chiar lângă capul meu", a spus Jones. "Primul lucru pe care l-am făcut a fost să renuntat la placa și am început să alerg. Primul lucru pe care l-am văzut a fost un nor imens de fum negru. "

Autoritățile
si pompierii au evacuat locuitorii din apropiere.

Ken și Barb Berlin din Taylor Road locuiesc chiar vizavi de
puturi și li s-a spus să plece de acasă pentru câteva ore.

 

"Eram în casă cand am auzit un sunet puternic care a zguduit casa", a declarat Ken. "Am iesit afara si am vazut flacarile la 30 de picioare inaltime si l-am auzit strigând pe vecinul nostru de peste drum că ceva i-a lovit casa. Am sunat la 911 si New Franklin a aparut in mai putin de cinci minute. "

Berlin a spus că puțurile
si rezervoarele de petrol au fost puse cu aproximativ trei luni în urmă.

"
Stateam acolo și apoi am auzit un al doilea bubuit. Acesta nu a fost nici pe departe la fel de mare ca și primul", a spus el. "Există două rezervoare de stocare acolo și rezervorul al doilea s-a bombat, departamentele de pompieri au stropit cu apa pe al doilea rezervor încercând să-l păstreze rece."

Cuplu
l lucrează în Barberton și au spus că s-au mutat la țară cu opt ani în urmă pentru liniste. Ei spun aveau o "priveliste frumoasă", înainte ca puturile sa fie instalate.

Barb Berlin a declarat ca sunetul a fost oribil și explozia a zguduit casa foarte tare, dar ei nu au avut inca timp sa verifice daunele.

 

"Ne-am mutat la țară pentru un motiv", a spus ea.

Un antreprenor de mediu pentru Dominion a fost la fata locului vineri seara drenand petrolul ramas de la rezervor.

"După aceea, vom înlocui în cele din urmă rezervorul și echipamentul înainte de a putea pune în funcțiune puturile din nou", a declarat Neil Durbin, purtator de cuvant al Dominion. "Erau în derularea procesului de conectare a rezervoarelor la sistemul nostru atunci când ceva ulei rezidual din unul din tancuri a luat foc."

Durbin a declarat ca e neclara cauza exploziei, de vreme ce lucrarea de sudură de pe sit se facea la 500 de metri distanță de rezervorul care a explodat.

"Nu sunt de obicei scântei de la 500 de metri distanță care sa poata aprinda ceva", a spus el.

Marilyn Miller poate fi contactata la 330-996-3098 ormmiller@thebeaconjournal.com.
 

  • Adauga legatura catre:
  • facebook.com
 

Comentarii